Emekliye maaştan daha fazlası geliyor

Emekliye maaştan daha fazlası geliyor

Ekonomi Haberleri

Emeklilere belli oranlarda iyileştirmeler yapan hükümet, başta maaş olmak üzere sosyal haklar konusunda yeni düzenlemelerde bulunacak.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına yönelik düzenlemelerin seçim sonrasına kaldığını belirterek, zam dışında bazı sosyal haklarda da düzenlemeler yapacaklarını bildirdi. Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinden önce emeklilere belli oranlarda iyileşmeler yaptıklarını hatırlatarak, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, seçimden önce Diyarbakır'da bir açıklama yapmıştı. 'Seyyanen artışlardan istifade etmeyen kesimlere dönük olarak da hepsini kapsama alan yeni bir çalışma yapacağız' demişti. Biz de bu çerçevede hazırlıklarımızı yapıyoruz ama burada düzenleme ihtiyacı var. TBMM çalışıyor olsa bu düzenlemeler şimdi yapılırdı ama teknik olarak bunu yapmanız mümkün değil, çünkü bu iş için TBMM'nin kanun çıkarması lazım. Dolayısıyla yeni TBMM'yi bekleyerek, bu düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Buradaki temel perspektifimiz artışlardan faydalanamayan kesimleri faydalandırmak. Memurlarla ilgili düzenleme gerekmiyordu, toplu sözleşme görüşmelerinde o adımları attık. 3 milyona yakın memur emeklisi de o artışlardan faydalandı. Geri kalan kesimlerle ilgili de aynı çalışmalarımız sürdürüyoruz” dedi. Emekli kesimin kendileri için büyük önem taşıdığını anlatan Yılmaz, “Biz bu kesimi sosyal açıdan çok önemsiyoruz. Türkiye'nin gelir dağılımının düzelmesi ve daha dengeli bir sosyal yapının oluşması için emeklilere dönük her türlü çalışmaya dikkatle bakıyoruz. Bu sadece maaş artışı şeklinde değil. Emeklilerimizin ev sahibi olması, TOKİ'nin birtakım çalışması ve başka mekanizmalar konusunda ne yapabileceksek, bu konularda elimizden gelenin maksimumunu... Ama gerçekçi bir şekilde, hesabı kitabı yapılarak, dengelerimiz içerisinde yeri tarif edilerek bütün bu çalışmalar yapılıyor” değerlendirmesinde bulundu.
GENÇLER DE UNUTULMADI 
Yılmaz, benzer çalışmaların gençler için de yapıldığını bildirerek, “Ekonomimizin zemini gençlerin üretkenliğinden oluşuyor. Gençlerimizin becerilerine, donanımına, istihdam piyasalarına geçişine destek olacak mekanizmalar da bu dönem üzerinde hassasiyetle durduğumuz konular olacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...