Antep baklavası Dubai'yi fethetti

Antep baklavası Dubai'yi fethetti

Ekonomi Haberleri

Kurban Bayramı öncesinde gelen talepleri karşılamaya çalışan Gaziantepli baklava ustaları, Dubai'den yüklü talep aldı

Gaziantep'teki baklavacılar, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala fazla mesai yapmaya başladı. Antep baklavasının yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da rağbet görmesi, bu yoğunluğu kaçınılmaz kılıyor. Baklava ustası Burhan Çağdaş, “Aslında Ramazan Bayramı'nda yoğunluk daha fazla ama Kurban Bayramı'nda da talepler artıyor. Geçmişte sadece Gaziantep'te sattığımız baklavalar artık her yere ulaşıyor. Türkiye'nin dört bir yanına gönderdiğimiz baklavaları şimdi sınır ötesine de ulaştırıyoruz. Gurbetçilerin yoğun olduğu yerlerden ve Arap ülkelerinden sipariş alıyoruz ama bu bayram özellikle Dubai'den yoğun talep gördük. Hazırladığımız tatlıları, anlaşmalı olduğumuz kargo şirketleriyle adreslerine teslim ettiriyoruz. Yani artık Antep baklavası uluslararası bir tatlı haline geldi” dedi. Çağdaş, yapımı oldukça zahmetli olan Antep baklavası fiyatının çeşidine göre kilogramının 55 - 80 liradan satışa sunulduğunu kaydetti.
Ban Ki-Mun baklavasız duramıyor
İki yıl önce Türk baklavası ile tanışan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, o günden sonra verdiği davetlerde baklava ikram ediyor. Güllüoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, “İlk yediği baklavadan sonra Ban Ki-mun, yanındaki personele, 'Bundan sonra ben bir yemek verdiğim zaman, açık büfelerde, öğünlerimde Türk baklavasının olmasını istiyorum' talimatını verdi. Yaklaşık iki yıldır Ban'ın personeli telefon eder, gelir ve bizden baklava alır” dedi.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...