Türkiye'den korkmayın

Türkiye'den korkmayın

Ekonomi Haberleri

İngiliz kredi derecelendirme kuruluşu, “Türkiye'nin kredi notunda indirime sebep olabilecek gelişmeler mevcut şartlarda beklenmiyor” tespitinde bulundu

Yoğun bir haftayı geride bırakan piyasalar; ABD Merkez Bankası'nın (FED) “pas” kararı, Fitch'in olumlu değerlendirmesi ve 1 Kasım seçimleri öncesi açıklanan aday listeleri sonrasında rahatladı. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda yüzde 5.25 prim yaparken, dolar 3 TL'nin altını gördü. Perşembe günü “FED'in faiz artışına başlamaması” üzerine nefes alan piyasalar; Ali Babacan ve ekonomi yönetiminin diğer tecrübeli isimlerinin aday listelerinde yer alması üzerine pozitife döndü. Cuma gecesi açıklanan Fitch değerlendirmesi de moralleri düzeltti. Fitch Ratings, Türkiye'nin “BBB-” ile “yatırım yapılabilir” seviyedeki kredi notunu ve “durağan” not görünümünü teyit etti.
Türkiye'nin güçlü kamu bilançosunu ve mali disiplinini seçim dönemlerinde bozmadığını vurgulayan Fitch Ratings, “Türkiye'de büyüme, benzer ülkelerin büyüme ortalamalarının üzerinde seyrediyor ve reformların eksikliğine rağmen artması bekleniyor. Türk lirasındaki değer kaybı da yavaşladı. Devam eden dış kırılganlıklar hâlâ Türkiye'nin kredi profilini etkiliyor. Ancak bunlar, mart ayında yapılan son değerlendirmeden bu yana değişim göstermedi. Diğer taraftan cari açığın bu yıl yüzde 4.6'ya gerileyeceğini tahmin ediyoruz. 'Yatırım yapılabilir' kredi notuyla uyumlu olan Türk bankacılık sistemi de, ağır bir finansal şoka karşı koyabilecek yeterli döviz likiditesine sahip. Hassasiyet analizlerimize göre, Türkiye'nin kredi notunda indirime neden olabilecek gelişmeler mevcut şartlarda beklenmiyor” ifadelerini kullandı. Risklere de dikkat çeken Fitch, “Kasım ayında yapılacak seçimlere yönelik belirsizlik yüksek seviyede. Çözüm Süreci'nin sekteye uğradığı bu dönem uzun sürmemeli” uyarısında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...