Gümrüklerde 'GDO' teyakkuzu

Gümrüklerde 'GDO' teyakkuzu

Ekonomi Haberleri

Son dönemde Mersin Gümrüğü'nden ithal edilen pirinç, çeltik gibi ürünlerde “GDO” belirlenmesi üzerine “kırmızı alarm” verildi

Oğuzhan Şahin ANKARA
Genetiği değiştirilmiş organizmalı (GDO) ürünler konusunda yeni tedbirler alındı. Bunun üzerine risk analizi konusunda uzmanlaşan personelin sayısı artırılacak, sınır kapılarındaki teknik donanım eksikliği de hızla giderilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı da, bütün birimlere, “GDO'lu ürünlere yönelik yasadışı akışa karşı teyakkuzda olun” talimatı verdi. Son dönemde Mersin Gümrüğü'nden ithal edilen pirinç, çeltik gibi bazı ürünlerde “GDO” tespit edilmişti. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ürünlere el koymuştu. Bakan Cenap Aşçı, “Halk sağlığını doğrudan ilgilendiren gıda ve tarım ürünlerinin kaçakçılığı, öncelikli konularımız arasındadır. X-Ray cihazlarımız ve dedektör köpeklerimiz de dahil olmak üzere, çağın gereklerine uygun şekilde her türlü kaçakçılık faaliyeti ile mücadele edilmektedir. Vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbar için ise, 'Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı' hizmet vermektedir” diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...