Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'da zam şampiyonu, patlıcan

/ Kaynak: İHA
İstanbul'da zam şampiyonu, patlıcan

Ekonomi Haberleri  / İHA

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 2015 Eylül ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, geçen Eylül ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı. Buna göre; 2015 Eylül ayında İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 67'sinin perakende fiyatı artarken, 33 ürünün fiyatı düştü, 142 ürünün fiyatı ise değişmedi. 


Mevsimsel şartlara bağlı olarak ürün arzında azalma yaşanan patlıcan 2015 Eylül ayı itibariyle yüzde 22,28 oran ile fiyatı en fazla artan ürün oldu. Fiyatlarında artış yaşanan diğer ürünler yüzde 19,39 oran ile karpuz, yüzde oran ile 17,54 taze fasulye ve yüzde 14,74 oran ile yumurta oldu. 


2015 Eylül ayında gıda maddeleri grubunda yer alan balık, yeni av sezonunun başlaması ile yüzde 18,09 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalış gösteren ürün oldu. Balığı yüzde 12,50 ile limon, yüzde 10,87 ile erik ve yüzde 10,12 oran ile armut izledi. 

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...