Demet Sabancı'ya 'Mükemmel' ödül

Demet Sabancı'ya 'Mükemmel' ödül

Ekonomi Haberleri

Gökhan Hotamışlıgil, Mehmet Öz, Demet Sabancı Çetindoğan, ABD'nin en etkin isimleri arasında yer aldı.

Dünyanın yükselen yıldızlarından olan Türkiye'nin başarılı simaları uluslararası kuruluşlar tarafından 'en iyiler' arasında gösteriliyor. Sanat, iş dünyası, bilim, tıp, medya, eğlence, televizyon dünyasının birçok kuruluşunun önde gelen isimleri, çeşitli ülkelerden ödülle döndü. Amerika'da 2002 yılından bu yana yayınlanan TURKOFAMERICA dergisi tarafından düzenlenen ödül töreninde, “Amerika'daki en etkin Türkler” ödüllendirildi. Amerika'daki Harvard Üniversitesi'nin Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı olan, çalışma yaptığı laboratuvara Yıldız Holding'in 24 milyon dolar bağışladığı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, beslenme önerileriyle gündemde olan Mehmet Öz, sanatçı Fahir Atakoğlu gibi isimler, “Amerika'daki en etkin Türkler” olarak ödüle layık görüldü.

Türkiye'ye özgü çizgi film karakterleri Pepee'yi çizen, bunları çocukların sevgilisi haline getiren ve onları Cannes'a götüren Ayşe Şule Bilgiç de Hollywood Reporter tarafından televizyon dünyasının en güçlü 25 kadınından biri seçildi. Türk şirketlerinden Gübretaş ise yine New York'ta faaliyet raporuyla ödüle hak kazandı.

ETİ, Kristal Elma'da; Mahmut Abi'yle Halay Öğreniyorum reklam filmi ile Kristal Elma, Cangardaşlar ile Bronz, Kebapçı Şevket Eti Form'a Karşı filmiyle de yine Bronz ödüle layık görüldü.

Demet Sabancı'ya 'Mükemmel' ödül
Amerika'nın En Etkin Türkleri, salı günü yapılan törenle ödüllerine kavuştu. Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan'a, kurduğu vakıflarla sosyal sorumluluk alanında gerçekleştirdiği çalışmalardan ötürü, 'Üstün Başarı' ödülü verildi. Amerika'da 2002 yılından bu yana yayınlanan TURKOFAMERICA'nın düzenlediği ödül gecesine onur konuğu olarak katılan Çetindoğan, törendeki konuşmasında kadınlara imkân verildiğinde başaramayacakları bir şey olmadığının altını çizdi. Çetindoğan, “Kadınlar iş ve politika dünyasında daha fazla yer alırsa sorunlar daha hızlı çözülür” dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...