Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ekonomi tam kadro

Ekonomi tam kadro

Ekonomi Haberleri

Geçen seçimde Ali Babacan'ın yanı sıra üç dönem kuralına takılan Mehmet Şimşek, Nihat Zeybekci ve Fikri Işık yeniden Meclis'e girdi...

AK Parti'nin mevcut ekonomi kurmaylarının yanı sıra eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başta olmak üzere "3 dönem kuralı"na takılarak 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilemeyen ekonomi yönetimindeki eski bakanlar da meclise girmeye hak kazandı. Buna göre; Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bingöl, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kocaeli illerinin liste başı olarak milletvekilliğine yeniden seçildi. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Ankara, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı İstanbul, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Giresun, eski Enerji Bakanı Taner Yıldız ise Kayseri'den seçildi. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise Mersin birinci sıradan TBMM'ye girdi. Ayrıca eski Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, eski Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız da seçilerek Meclise girmeye hak kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...