Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çelik: Asgari ücret yeni yılda 1300 lira olacak

Çelik: Asgari ücret yeni yılda 1300 lira olacak

Ekonomi Haberleri

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Asgari ücretin 1300 lira olmama ihtimali sıfır" dedi.

Bursa'da bir televizyon kanalında yapılan yayına katılan Çelik, "Aralık ayında 15 kişiden oluşan komisyon hesaplamaları yapacak. Ay sonunda 'anlaştık' ya da 'anlaşamadık' diyecekler. Biz devreye gireceğiz. Büyük ihtimalle bizim önerimiz kabul edilecek" diye konuştu.
Ücretlerin artmasını kendilerinin de çok istediğini ifade eden Çelik, şunları söyledi: "Bize bir yükü ve zararı yok. Vatandaşa zararı yok. İsterseniz 2 bin lira yapın ancak ertesi ay fabrika kapanır bu ücreti veremezsiniz. İnsanların duygularını istismar etmek için söylenmez bunlar. İşçiye pay verelim derken işsiz kalmasına yol açarsanız daha büyük sıkıntı olur. Ayrıca İş Güvenliği Yasası ile kategorilere ayırdığımız iş yerlerinde asgari ücret daha farklı olacak. Örneğin çok tehlikeli iş yerinde çalışan işçi 1300 liradan fazla ücret alacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...