ATO'dan asgari ücret açıklaması

/ Kaynak: AA
ATO'dan asgari ücret açıklaması

Ekonomi Haberleri  / AA

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, asgari ücrette işçiyi sevindirecek işvereni de mağdur etmeyecek bir çözüm üretilmesini istedi

Bezci, yazılı açıklamasında, asgari ücret artışının işçi, işveren ve genel ekonomik dengeler açısından ele alınması gerektiğini, Türkiye'de sosyal dengenin sağlanması açısından asgari ücretin bin 300 liraya yükselmesinin yararlı olacağını bildirdi.
Sadece 5,5 milyon asgari ücretli değil, diğer çalışanların da ücret seviyesi ve buna bağlı olarak istihdam vergilerinin işverene maliyetinin artacağına dikkati çeken Bezci, ücret artışının harcamalar yoluyla iç piyasaya canlılık getireceğini, bu etkinin çok uzun sürmeden yerini olumsuzluklara bırakabileceğine dikkati çekti.
Asgari ücret zammının sadece işverenin cömertliği olarak değerlendirilmemesi gerektiğine işaret eden Bezci, "Asgari ücret zammı suya atılan bir taştır ve dalga dalga etki alanı genişleyecektir. Ülkemizde istihdam edilebilir nüfusa her yıl 700 bin kişi eklenmektedir. Halihazırda işsizlik önemli bir sorunken, üretim maliyetlerinin dünyayla kıyaslanması söz konusuyken dış ticarete dayalı büyüme mecburiyeti varken ve dünya ekonomileri tehlike çanları çalarken konuyu sadece zam olarak değerlendirmek doğru olmayacaktır" ifadelerini kullandı.
Asgari ücret zammı konusunda işçi, işveren ve hükümetin azami uzlaşma sağlayacağı bir çözümün üretilmesi gerektiğini belirten Bezci, asgari ücrette işçiyi sevindirecek işvereni de mağdur etmeyecek bir çözüm üretilmesini istedi.
Asgari ücreti bin 300 lira yaparken, işverene gelecek yükün bir bölümünün devlet tarafından üstlenilmesi gerektiğini kaydeden Bezci, asgari ücret konusunun uzlaşmayla çözümlenmesinin seçim sonuçlarıyla gelen istikrar havasını pekiştireceğini ifade etti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...