Çinliler Türk kirazını 2016’da yiyecek

Düzenleyen:
Çinliler Türk kirazını 2016’da yiyecek

Ekonomi Haberleri

Antalya’da gerçekleştirilen G20 Zirvesi’nde Türkiye ile Çin arasında imzalanan protokolle Türk kirazının Çin’e ihraç edilmesinin önünündeki engeller kalktı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Yöneticiler Vakfı Başkan Yardımcısı İhsan Beşer, Çin’in Türkiye için çok önemli bir pazar olacağını belirterek, şöyle konuştu: “Çin’in yıllık kiraz ithalatı 143 milyon dolar. Bunun 100 milyon dolarını Şili’den, 43 milyon dolarını da ABD’den temin ediyorlar. Kiraz, bir aylık sürede tüketilen bir ürün olduğu için ticaretinin çok kısa zamanda yapılması lazım. Haziran ve temmuz aylarında olgunlaşıyor. Ocak-şubat döneminde Çin’de tanıtım günleri düzenlememiz lazım.” Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Arif Güney de; “Bahçeden paketlemeye kadar bütün aşamalarını gördüler, onay verdiler. 2016’da ihracat sezonunda Çin’e ilk kirazlarımızı göndereceğiz. Gelecek yılki ihracatın ardından özellikle 2017 sezonunda çok ciddi ticari sevkiyatımız başlayacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...