Mega projeler de hayata geçecek

Mega projeler de hayata geçecek

Ekonomi Haberleri

Dev projelerin bakanı olarak anılan Binali Yıldırım, temelini attığı bir çok projenin açılışını da Ulaştırma Bakanı olarak katılacak.

Bölünmüş yollar, yeni havalimanları, yüksek hızlı tren gibi dev yatırımları hayata geçiren Yıldırım, yeni dönemde Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Körfez Geçiş Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi projeleri tamamlayacak.  Başta İstanbul olmak üzere raylı sistem yatırımlarına hızla devam edilecek.
Hayata geçirilecek diğer projeler ise şöyle:
Avrasya Tüneli: 26 Şubat 2011’de ilk temeli atılan projenin maliyeti 1 milyar 245 milyon dolar. Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek projenin 2017 yılı ilk çeyreğinde bitirilmesi hedefleniyor. Projenin yüzde 85’i tamamlandı.
İzmit Körfez Geçiş Köprüsü: 2010 yılı ekim ayında başlayan köprü projesinin Mart 2016’da ulaşıma açılması bekleniyor. Köprü tamamlandığında dünyanın en uzun mesafeli dördüncü asma köprüsü olacak.
3. Havalimanı: 7 Haziran 2014’te temeli atılan dünyanın en büyük havalimanı projesinde ilk etabın 29 Ekim 2017’de bitirilmesi planlanıyor. Diğer etapların ise 2018 yılında bitirilmesi bekleniyor. Projenin maliyeti 22 milyar avro olarak biliniyor. Havalimanı tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet verecek.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü: Projede ilk kazma 2013 yılı Mayıs ayında vurulmuştu. Yakında askı halatı montajlarına başlanacak projenin 4.5 milyar TL maliyeti bulunuyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsünün gelecek yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor.
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu:  Toplam uzunluğu 840 km’ye varan demiryolu hattında ilk olarak yılda 1 milyon yolcu hedefleniyor. 2016 yılının ikinci yarısında projenin tamamlanması bekleniyor.
ÇANTASINDA YENİ PROJELER VAR
Yapımı devam eden projelerin yanısıra çantasında yeni fikirlerle göreve gelen Binali Yıldırım’ın, başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde yeni yapılara da start vermesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...