Ekonomi yönetimi Şimşek gibi

Düzenleyen:
Ekonomi yönetimi Şimşek gibi

Ekonomi Haberleri

Kredibilitesi yüksek ve tecrübeli Mehmet Şimşek’e vurgu yapan ekonomistler; Türkiye’nin bundan sonraki süreçte iyi performans göstereceğini belirtiyor

Ekonomistler, yeni ekonomi yönetiminin bilinen ve deneyimli isimler olduğunu belirterek, Türkiye’nin uzun vadeli hedefleriyle uyumlu politikaların sürdürüleceğini vurguluyor. Nomura Stratejisti Timothy Ash, yeni kabinenin Türkiye’de piyasaları pozitif etkileyebileceğini dile getirdi. Mehmet Şimşek’in Başbakan Yardımcısı atanmasını “olumlu bir adım” şeklinde nitelendiren Ash; Şimşek’in artık ekonomik reformlar konusunda en önemli pozisyonda bulunduğuna dikkati çekerek, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanan Berat Albayrak da enerji alanında iyi işler çıkarabilecek beceriye sahip” diye konuştu. Ash, hükümetin bundan sonraki dönemde düşük vergi ortamını koruyarak kamu yatırımlarına önem vereceğini de aktardı. Rabobank Stratejisti Piotr Matys de, Şimşek’in yeni kabinede önde gelen isimler arasında yer aldığının altını çizerek, bu durumun pozitif değerlendirildiğini söyledi. Şimşek’in ekonomi politikalarını koordine ederek, hükümetin uzun vadeli yapısal reformları gerçekleştireceğini belirten Matys; bunun da temelleri güçlendireceğini belirtti.
İYİ BİR UYUM VAR
AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, ekonomi ile doğrudan ilgili, deneyimli isimlerin atandığını vurgulayarak, “Lütfi Elvan, Devlet Planlama Teşkilatı geçmişi ve siyasi deneyimi ile yatırımlardan sorumlu pozisyon için uygun bir seçim. Maliye Bakanlığı’na getirilen Naci Ağbal ise zaten üst düzey ve deneyimli bir bürokrat olarak bilinmekte. Dolayısıyla iyi bir uyumdan bahsedilebilir” dedi. Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı da, piyasa dinamiklerini bilen iyi Mehmet Şimşek’in pozisyonunun, Ali Babacan’ın kabinede yer almamasından kaynaklanabilecek olumsuz algılamaları sınırladığını vurguladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...