Putin çıldırdı! Türkiye'ye yönelik yaptırım paketini imzaladı

Putin çıldırdı! Türkiye'ye yönelik yaptırım paketini imzaladı

Ekonomi Haberleri

Rusya Devlet Başkanı'nın onay verdiği yaptırım kararlarında Türk şirketlerinin faaliyetlerine ve Türk ürünlerine yönelik pek çok yasak getirildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik ekonomik tedbirler ihtiva eden yaptırım kararını imzaladı. Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin tarafından imzalanan karara göre, Türk kanunları yetkisinde olan bazı kurum ve kuruluşların Rusya'da faaliyet göstermeleri yasaklanırken, Türkiye'den ithal edilen bazı ürünlerin alımının da geçici olarak durdurulacağı veya yasaklanacağı belirtildi. 
TÜRK ŞİRKETLERİNE YASAK
Karara göre, Rusya'da faaliyet gösteren şirketlerin, 1 Ocak 2016'dan itibaren Türk vatandaşlarını işe alımına da yasak getirildi. Açıklamada, yaptırımın halihazırda Rusya'da çalışan Türk vatandaşlarını kapsamadığı, yalnızca 1 Ocak 2016'dan sonra işe alınacak yeni çalışanları kapsayacağı ifade edildi. 
VİZESİZ SEYAHAT ASKIYA ALINDI
Putin, yaptırım paketi kapsamında, Türkiye ile Rusya arasındaki vizesiz seyahat uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren tek taraflı olarak askıya alınması kararı ile Rusya'daki tur operatörlerinin Türkiye'ye tur satışının yasaklanmasını da onayladı. 
CHARTER UÇUŞLARI DURDURULDU
Ayrıca, Rusya ve Türkiye arasında gerçekleştirilen charter uçuşların da durdurulmasına ve Türk nakliye firmalarının Rusya'daki faaliyetlerinin yanı sıra, Karadeniz ve Azak Denizi'nde Rus deniz sahasında bulunan Türk deniz taşıtları üzerindeki denetimlerin de artırılmasına karar verildi. 
DİPLOMATLAR ETKİLENMEYECEK
Açıklamada, Rusya'da oturma izni olan Türk vatandaşlarının ve Rusya'da ikamet eden Türk diplomat ve ailelerinin yaptırım kapsamında olmadığı kaydedilirken, yeni yaptırım kararının kapsamında olmayacak şahıs ve kurumların önümüzdeki günlerde ayrıca açıklanacağı bildirildi.
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...