‘Temassız’ kartta 20 milyonu aştık

‘Temassız’ kartta 20 milyonu aştık

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de ekim sonu itibarıyla kredi kartlarının yüzde 24'ü, banka kartlarının ise yüzde 7'si ile temassız ödeme yapmak mümkün.

2019 yılında üretilen akıllı telefonların yüzde 81'i de "temassız" teknolojisi ile uyumlu olacak. Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko, "Türkiye'de bugün her 4 kredi kartından birinin temassız işlem özelliği bulunuyor. Akıllı telefonlarla temassız ödeme yapılmasını sağlayan uygulamalar geliştiren bankalarımızın sayısı da hızla artıyor. Temassız terminal sayısında 2015'te büyük atılım başladı. Tüm bu göstergeler, emin adımlarla temassız hayata yürüdüğümüze işaret ediyor" dedi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre ekim sonu itibarıyla 14.2 milyon kredi kartı ve 7.7 milyon banka kartı temassız özelliğe sahip. 2014 yılı sonunda POS cihazlarının sadece yüzde 3'ü temassız teknolojisi ile uyumlu iken; bankaların yaptıkları yatırımlar, iş yerlerinin ve kart sahiplerinin gösterdiği ilginin sonucunda bu oran, 2015 Ekim ayı sonunda yüzde 9'a yükseldi. Canko; toplu taşıma, kafe ve marketlerin en yaygın kullanım alanı olduğunu açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...