HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dolar'da şaşırtan hareket!

Düzenleyen: /
Dolar'da şaşırtan hareket!
Dolar, Borsa Altın, Haber

Ekonomi Haberleri

Dolar haftanın ilk işlem gününde 2,90`ın altına kadar geriledi.

Dolar haftanın ilk işlem gününde düşüşe geçti. Cuma günü 2.93'ü aşan ardından günü 2.92 civarında tamamlayan dolar/TL güne 2,93 sınırında başladı. Dış açık verisinin ardından kur inişe geçti ve en düşük 2,8977'yi gördü. 

Rusya endişeleri ile geçen hafta sert değer kayıplarının yaşandığı piyasada bu hafta Rusya ile gerginliğin daha da artıp artmayacağı izlenecek. 

Moody's'in Cuma günü açıklanacak Türkiye kredi notu gözden geçirmesi öncesi ise hafta içinde Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) olası bir gevşeme adımı, Uluslararası Para Fonu'nun Çin para birimi yuanı küresel rezerv para birimleri sepetine alıp almayacağı, ABD tarım dışı istihdam verisi analistler tarafından piyasalara yön verebilecek gelişmeler olarak gösteriliyor. 

Yatırımcılar bu hafta Perşembe günü gerçekleştirilecek olan ECB toplantısına yoğunlaşırken, parasal genişleme önlemlerinin artırılmasının beklendiği bu toplantıda 20 bazlık faiz indirimi yapılabileceği de belirtiliyor. 

İç piyasada Perşembe günü açıklanacak Kasım ayına ilişkin enflasyon verileri izlenecek. Bugün ayrıca TCMB Finansal İstikrar Raporu ve Hazine'nin önümüzdeki üç aya ilişkin borçlanma programı da takip edilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...