Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gazprom, Türk Akımı görüşmelerinin durduğunu açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Gazprom, Türk Akımı görüşmelerinin durduğunu açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, Türkiye'nin Türk Akımı doğalgaz projesi konusunda kendilerine herhangi bir şekilde başvurmadığını ve görüşmelerin durduğunu belirtti.

Miller, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Türk Akımı projesinde görüşmelere devam etmek istemesi halinde Rusya'ya başvurabileceğini, ancak böyle bir müracaat bugüne kadar gerçekleşmediği için görüşmelerin durduğunu kaydetti.

Doğalgaz sevkiyatıyla ilgili de konuşan Miller, "Eğer Gazprom Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatını durdurursa, Türkiye'deki itibarı sıfıra iner. Umarız böyle bir durum oluşmak zorunda kalmaz" dedi.
Miller, Türkiye'deki doğalgaz ithalatçılarının bu konudaki endişelerine dikkati çekerek, Türkiye'nin dün açıkladığı Katar'la doğalgaz anlaşmasının bu endişeyi gidermek için atılan politik bir adım olduğunu da savundu.
Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akımı projesinin ilk etapta yaklaşık 32 milyar metreküp kapasiteye sahip olması, bu miktarın yaklaşık 16 milyar metreküplük kısmının Avrupa'ya iletilmesi, geri kalan kısmının da Türkiye'nin iç piyasasında tüketilmesi hedefleniyor. Projenin 2 hattan oluşması ve kademeli inşa edilmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...