Rusya'ya petrol ve doğalgaz darbesi!

Düzenleyen:
Rusya'ya petrol ve doğalgaz darbesi!

Ekonomi Haberleri

Rusya'nın gelirlerinin önemli bir bölümünü oluşturan petrol ve doğalgaz uluslararası piyasalarda değer kaybetmeye devam ediyor.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında düşüş eğilimi sürüyor. Brent türü petrolün varil fiyatı dün 7 yıl sonra ilk kez 40 doların altına indi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) geçen hafta yaptığı toplantıda Rusya'nın da istediği arz kesintisini yapmaması petrol fiyatlarında düşüşü hızlandırdı. 
 
Petrol fiyatlarındaki düşüş Rusya gibi petrol ihraç eden ülkelerin ekonomilerini olumsuz etkilerken Türkiye gibi petrol ithal eden ülkelerin kasasından daha az paranın çıkmasına neden oluyor. 
 
DOĞALGAZ DA DÜŞÜŞ EĞİLİMİNDE
 
Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş eğiliminin bir benzeri doğalgaz fiyatlarında da yaşanıyor. Uluslararası piyasalarda doğalgaz kontratlarının fiyatları 20 Nisan 2012'den bu yana en düşük seviyelerinden işlem görüyor. 
 
21 Şubat 2014 'te 6.1 dolar/MMBtu seviyesinde bulunan doğalgaz fiyatları bugün 2.07 dolar/MMBtu'ya kadar indi. Yani doğalgaz fiyatlarında 21 Şubat 2014'ten bu yana yüzde 66 değer kaybetti. Doğalgaz fiyatlarında bu yılki kayıp ise yüzde 31 olarak gerçekleşti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...