Yıldırım: İstanbul, havacılık sektörünün merkezi

Düzenleyen:
Yıldırım: İstanbul, havacılık  sektörünün merkezi

Ekonomi Haberleri

150’den fazla firmanın katıldığı ‘Airport Exchange’ etkinliğinde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havacılıkta geliştirdikleri Türk modeli ile 10 yılda 20 milyar dolar yatırım yaptıklarını söyledi

Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) Avrupa ve Asya-Pasifik bölgeleri tarafından düzenlenen “Airport Exchange 2015” İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. İstanbul Yeni Havalimanı’nın (İGA) ev sahipliğinde  gerçekleştirilen ve 150’den fazla firmanın katıldığı etkinliğin açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ACI Avrupa Direktörü Oliver Jankovec ile ACI Asya Pasifik Direktörü Patti Chau yaptı. Açılışta konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 1970’lerde ABD, 1980’lerde Avrupa’nın batısı, 1990’larda ise Doğru Avrupa olan havacılık merkezinin bugün İstanbul olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bu nedenle İstanbul’da dev bir havalimanı inşa etmeye karar verdik” dedi. Dünyada 6 milyar insanın henüz havacılıkla tanışmadığının altını çizen Bakan Yıldırım, son dönemde 20 milyona yakın hiç uçak ile tanışmayan vatandaşın uçağa bindiğini kaydetti. Bu yıl havada yolcu sayısında 180 milyonun aşılacağını ifade eden Yıldırım, buradaki kerametin sektörün serbestleşmesinden kaynaklandığının altını çizdi. Yıldırım, daha önce Türkiye’de 26 havalimanı açıkken, şu anda 55 havalimanının faal olduğunu dile getirdi. Yıldırım, Türkiye’nin geçen 10 yıl içinde Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise dokuzuncu havacılık bölgesi haline geldiğini bildirdi. Havacılıkta Türk modelini geliştirdiklerini söyleyen Yıldırım, bu şekilde havacılık sektörüne yaptıkları yatırımın 10 yılda 20 milyar doları bulduğunun altını çizdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...