HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çinli milyarder kayboldu!

Düzenleyen: /
Çinli milyarder kayboldu!
ÇİN, , Haber

Ekonomi Haberleri

Çin’in en zengin isimlerinden, Fransız otel grubu Club Med’in sahibi milyarder Guo Guangchang’ın kaybolduğunu belirtildi.

BBC, finans dergisi Caixin’e dayandırdığı haberinde, Guo’nun ana şirketi Fosul International’ın çalışanlarının Perşembe gününden bu yana patronlarına ulaşamadığını yazdı.

 
Fosun, Çin’in en büyük özel şirketlerinden biri olarak biliniyor. Haberlerin ardından şirket, Hong Kong borsasındaki işlemleri durdurdu.
 
ÇİN'İN WARREN BUFFETT'I
 
Çin’in Warren Buffett’ı olarak bilinen Guo’nun polis tarafından gözaltına alınmış olabileceği dedikodusu da var. Caixin dergisinde yer alan haberde, sosyal medyaya iş adamının Şanghay’daki bir polis merkezinde görüntülendiğine yönelik mesajların dolaştığı ifade edildi.
 
ŞİRKET YETKİLİLERİ DE ULAŞAMADI
 
Fosun Group’tan BBC’ye açıklama yapan yetkililer, Guo’ya sadece şirket çalışanlarının kullandığı mesajlaşma aracı üzerinden de ulaşılamadığını yazdı.
 
BBC’ye konuşan kaynak, “Guo’nun Çinli yetkililerle başka bir soruşturma kapsamında görüşmesi olası. Kendisi sorguda değil” dedi.
 
Kaynak, gözaltına alınmaya yönelik spekülasyonlarla ilgili yorum yapmadı. Fosun şirketi, konuyla ilgili gelişmeleri herkese bildireceğini duyurdu. Guo, Ağustos ayında bir dolandırıcılık davasıyla bağlantılı bulunmuştu.
 
TÜM DÜNYAYA YAYILAN İMPARATORLUK  

BBC’nin Asya Pasifik analisti Michael Bristow, Guo’nun imparatorluğunun tüm dünyaya yayıldığını belirtti.
 
Forbes dergisine göre Çinli milyarderin kişisel serveti 7 milyar dolar
 
Fosun Group medya, sigorta, gayrimenkul ve perakende işinde faaliyet gösteriyor.
 
Grup en son Fransız tatil grubu Club Med’i satın aldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...