7 yılın en düşüğü! 39 doların altına indi

Düzenleyen:
7 yılın en düşüğü! 39 doların altına indi

Ekonomi Haberleri

Brent petrolün varil fiyatı, 38,88 dolarla 31 Aralık 2008 tarihinden bu yana gördüğü en düşük seviyeye geriledi.

Küresel arzın azalacağına ilişkin beklentilerle ekim ayında 54,02 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, bu tarihten sonra düşüş trendine girdi.

Geçen hafta cuma günü Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol üretim miktarında kısıntıya gitmeyeceğini açıklaması ve gelecek hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artıracağı beklentilerinin dolar talebini artırması da petrol fiyatları üzerindeki baskının devam etmesine yol açtı.

Brent petrolün varil fiyatı, söz konusu gelişmelerin etkisiyle bugün de aşağı yönlü seyrini sürdürerek, düşüşünü 6. güne taşıdı.

Artan satış baskısının etkisiyle 38,88 dolarla 31 Aralık 2008'den bu yana gördüğü en düşük seviyeye inen Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda dünkü kapanışa göre yüzde 1,1'lik düşüşle 39,07 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatı için aşağı yönlü seyrin devamında 38,10 dolar seviyesinin destek olarak takip edileceğini, 40,0 doların ise direnç konumuna geldiğini ifade ediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise 36,12 dolarla Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi görmesi sonrasında, şu dakikalarda 36,23 dolardan alıcı buluyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...