En yüksek kazanç finansta

Düzenleyen:
En yüksek kazanç finansta

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de geçen yıl ortalama brüt kazanç 27 bin 830 lira oldu. Ortalama kazançta kadınlar az farkla önde. Finans sektörü çalışanları ise 62 bin 250 lirayla en fazla kazananlar oldu...

Geçen yılın en fazla kazanan sektörü finans ve sigorta oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun araştırmalarına göre, 2014 yılında yıllık ortalama brüt kazanç, 27 bin 830 lira olarak gerçekleşti. Bu rakam, erkeklerde 27 bin 775 lira, kadınlarda 27 bin 974 lira olarak tahmin edildi. Hem erkek, hem de kadın ücretli çalışanların kazançları genellikle eğitim durumuyla doğru orantılı olarak yükseldi. Benzer durum yaş grubu ve kıdem yılı için de geçerli oldu. Eğitim durumuna göre en yüksek yıllık ortalama brüt kazancı yüksekokul ve üstü eğitim seviyesine sahip olanlar elde etti. Bu eğitim düzeyinde yıllık ortalama brüt kazanç erkeklerde 55 bin 633 lira, kadınlarda 45 bin 483 lira oldu.
Ücretli çalışanların ücret ve kazançları ekonomik faaliyet kolu ayrımında incelendiğinde, en yüksek yıllık ortalama brüt kazancın 62 bin 250 lirayla "finans ve sigorta faaliyetleri" ekonomik faaliyet kolunda olduğu görüldü. Bu sektörü 61 bin 830 lirayla "bilgi ve iletişim" sektörü izledi. En düşük yıllık ortalama brüt kazanç 20 bin 451 lirayla "konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri" sektöründe elde edildi. Bunu 21 bin 340 lirayla "idari ve destek hizmet faaliyetleri" sektörü izledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...