Ruslar Putin'i dinlemedi!

Düzenleyen:
Ruslar Putin'i dinlemedi!

Ekonomi Haberleri

Antalya’da Dosso Dossi Fashion Show’un 20’ncisinde aralarında binin üzerinde Rus’un da olduğu 5 bin yabancı misafiri ağırlayan Hikmet Eraslan, “1 milyon ürün satıp 50 milyon dolar ciromuzu koruduk” dedi

Halime Gürbüz ANTALYA - İş ve tatili birleştiren özgün modeliyle tüm dünyada adından söz ettiren Dosso Dossi Fashion Show’un 20’ncisi, Rusya ile uçak krizinin patlamasının üzerinden bir ay bile geçmeden Antalya’da gerçekleştirilirken, organizasyonda önemli bir başarıya imza atıldı. Yaşanan krize rağmen 1000’in üzerinde Rus’u Antalya’ya getirdiklerini belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, toplamda 50 milyon dolar ile beklentilerin üzerinde ciro gerçekleştirdiklerini ifade etti. Eraslan 10 yıl önce 11 üretici firma ve 45 alıcı ile yola çıktıklarını hatırlatarak, bugün 150’ye yakın yerli üretici ile 32 ülkeden 5 bin alıcıyı  buluşturduklarını söyledi.

TANITIMIN MEYVESİNİ TOPLADIK
Hazır giyim ihracatının 2 milyar dolarlık kan kaybı yaşadığı bir dönemde elde ettikleri başarının çok daha anlamlı olduğunu vurgulayan Eraslan, şöyle devam etti:
“En önemli pazarlarımız arasında yer alan Rusya, Ukrayna ve diğer bölge ülkelerinin paraları son bir yılda yüzde 100’e varan oranlarda değer kaybetti. Herkes tasarrufa yönelip bütçelerini kısarken, biz tamamen öz kaynaklarımızdan 3 milyon dolar ayırarak uluslararası tanıtım atağı başlattık. Ekim ayında Ukrayna’dan startını verdiğimiz kampanya sayesinde Rusya başta olmak üzere BDT ülkelerinde 350 milyon kişiye ulaştık. Diğer taraftan 10’uncu yılımıza özel tüm misafirlerimizden katılım için 15 bin dolarlık alım şartını kaldırdık. Tam ektiklerimizin meyvelerini toplayacakken, yani rekor katılımcı ile ciro rekoru kırmaya hazırlanırken Rusya ile uçak krizi patladı. Fuara üç hafta kala çıkan krize rağmen, 10 yıl boyunca aramızda çok özel bir bağ oluşturduğumuz binin üzerinde Rus dostumuz Antalya’ya geldi. Geçmiş yıllarda bu rakam bin 500’ü buluyordu. Her türlü olumsuzluğa rağmen 1 milyon ürün satarak 50 milyon dolarlık ciromuzu koruduk. Diğer taraftan fuar nedeniyle Antalya’da oluşturduğumuz 10 bin kişilik insan trafiğiyle ülke turizmimize de büyük bir moral motivasyon sağladığımızı düşünüyorum.” 

Rusya’ya sokulmayan ürüne iade garantisi
Hikmet Eraslan, 150 civarında yerli firmanın Dosso Dossi Fashion Show için üretim yaptığını hatırlattı. Eraslan, “İstanbul İkitelli’deki lojistik üssümüzden 32 ülkede 200’ün üzerinde şehre ürün sevk ediyoruz. Siparişleri en geç 45 gün içinde alıcıya ulaştırıyoruz. İlk kez bu fuarda Rus alıcılarımıza özel iade garantisi veriyoruz. Eğer bir müşterimiz aldığı ürünü Rusya’ya sokamazsa, malı iade edebilecek, biz de kendisine parasını göndereceğiz. Dosso Dossi Fashion Show’un bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan Rus dostlarımızla el ele verip bu sıkıntılı dönemi de en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Hazır giyim sektöründe Türkiyesiz yapamayız
Basın toplantısına katılan Rus alıcı Tatyana Koçhalide, iki ülke arasındaki ilişkilerin geldiği noktadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şunları söyledi: “Fiyat-kalite parametreleri açısından değerlendirildiğinde hazır giyim ve konfeksiyonda Rusya’nın Türkiyesiz yapamayacağına inanıyorum. Biz 10 yıldır olduğu gibi yine mağazalarımızın ihtiyaç duyduğu ürünleri Dosso Dossi’deki Türk üreticilerden tedarik edip Rusya’daki müşterilerimiz ile buluşturacağız” dedi. Hazır giyim üreticileri Talat Kümek ve Behçet Kaya da,  kriz döneminde Rus müşterilere  yüzde 25 indirim uyguladıklarını söylediler.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...