Çarklar kasımda da döndü

Düzenleyen:
Çarklar kasımda da döndü

Ekonomi Haberleri

Büyümenin öncü göstergelerinden sanayi üretimi kasımda, aylık bazda yüzde 0.9 daralırken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3.5 arttı.

Haber Merkezi ANKARA - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2015 yılı Kasım ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Sanayi üretimi beklentilerin üzerinde geldi. Tarım ve hizmetlerdeki büyüme de dikkate alındığında 2015 büyümesi yüzde 4 seviyesini işaret ediyor. Küresel krizin devam eden etkileri, jeopolitik gelişmeler ve teröre rağmen büyümemiz istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Siyasi istikrar, reformlar ve ivme kazanan AB ilişkileri 2016 ve sonrası için daha olumlu bir çerçeve oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Fikri Işık: Büyümenin lokomotifi sanayi oldu
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayi üretiminin, çevrede yaşanan çalkantılara ve Fed’e rağmen arttığını belirterek, “Son çeyrekte sanayinin ülke büyümesinin tekrar lokomotifi olmaya başladığını görüyoruz” dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...