Millî savaş uçağında karar zamanı

Düzenleyen:
Millî savaş uçağında  karar  zamanı

Ekonomi Haberleri

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, “Türkiye’nin Hayal Projesi” olarak nitelendirilen Milli Muharip Uçak Projesi’nde sözleşme görüşmelerinin yılın ilk yarısında tamamlanmasını beklediklerini bildirdi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, “Türkiye’nin Hayal Projesi” olarak nitelendirilen Milli Muharip Uçak Projesi’nde sözleşme görüşmelerinin yılın ilk yarısında tamamlanmasını beklediklerini bildirdi. Projede onlarca çalışma sonunda nihai tasarımın 3 değişik geometriye indirildiğini ifade eden Dörtkaşlı, “Uçak tek motorlu ya da çift motorlu olabilir, bu karar uçağın geometrisini, dolayısıyla tasarımını etkiliyor, nihai karar henüz verilmedi. Tasarım fazına girebilmek için SSM ile sözleşme görüşmelerimiz devam ediyor. 2016’nın ilk yarısında bu sürecin tamamlanacağını ümit ediyoruz” dedi. Milli muharip uçağın tasarımına ilişkin nihai kararın da yılın ilk yarısında şekilleneceğinin tahmin ettiğini dile getiren Dörtkaşlı, şunları kaydetti: “Biz ilk faz çalışmalarımızı tamamladık, bundan sonra kullanıcının nihai kararını vermesini bekliyoruz. Her 3 model ile vazife isterleri ve harekat kabiliyetleri sağlanabilir. Çalışmalarımız bu seçimin yapılmasından sonra detaylanacak. Uçağımızın tasarımı ve içerisinde kullandığımız alt sistemler de olabildiğince milli. Projede hedeflenen milli egemenliğimizi etkilemeyecek konularda hazır alt sistemlere bu aşamada gidilebilir, ileride onlar da yerlileştirilebilir.” 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...