‘Hava’dan 2 milyon saatlik iş

Düzenleyen:
‘Hava’dan  2 milyon saatlik iş

Ekonomi Haberleri

Uçak parçaları üreten TUSAŞ, yerli yan sanayi firmalarına da 2016'da 2 milyon saatlik iş vererek milyonlarca lira kazandıracak

Ülkemizin önemli teknoloji merkezlerinden Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), faaliyetlerini sürdürürken bu alandaki yan ve yardımcı sanayicilere de önemli iş imkânları sunuyor. TUSAŞ, bu yıl havacılık ve uzay sanayisine yönelik üretim yapan yan sanayi işletmelerine 2 milyon saatlik iş verecek. Parasal büyüklüğü milyonlarca lirayı bulacak bu iş hacmi, hem büyüme hem de istihdama önemli katkı sunacak. Şirket, son iki yılı milyar doları aşan satış hacmi ile tamamlarken, sektör ihracatının da yaklaşık yüzde 40’ına imza attı. TUSAŞ, birlikte çalıştığı Türk şirketlerinden aldığı güçle dünya standartlarında uçak parçalarını zamanında, kalitesinde, uluslararası sertifikasyona sahip olarak, rekabetçi fiyatla üretebilir ve yönetebilir düzeye ulaştı. Böylece Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için, TUSAŞ’ın yanındaki 730 hektarlık alan seçildi. TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, bu organize sanayi bölgesinde TUSAŞ'ın yan sanayicilerinin yer alacağını söyledi. Dörtkaşlı, şöyle konuştu: "İş verdiğimiz yan sanayi işletmeleri, en az 2 yıl bizim gözetimimizde sertifikasyon sürecinden geçiyor. Bunu, alt yüklenicilerin kalite standartlarının yükseltilmesi adına uyguluyoruz."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...