İstanbul'da kaybettiğini ‘dışarıdan’ TAV'layacak

Düzenleyen:
İstanbul'da kaybettiğini  ‘dışarıdan’ TAV'layacak

Ekonomi Haberleri

TAV CEO'su Sani Şener, 3. havalimanı sebebiyle oluşan kayıpları; yer hizmetleri, IT şirketleri ve ‘duty free’ ile telafi edeceklerini belirterek, "Şu ana kadar kaybımızın yüzde 20'sini geri aldık. Kalanı 5-6 yılda hallederiz" dedi...

Ömer Temür İSTANBUL
Havalimanı yapımı ve işletmeciliğinde dünyanın en büyük grupları arasında yer alan TAV’ın iş modeli ve büyüme stratejisi Harvard Business School’da ders oldu. Harvard Business School öğretim üyesi Prof. Dr. Juan Alcacer ve HBS İstanbul Araştırma Merkezi Direktörü Dr. Esel Çekin tarafından kaleme alınan vaka çalışması, 15 yıllık bir Türk şirketinin sıfırdan, yap-işlet-devret projesiyle çıktığı yolda dünyanın en büyük havalimanı işletmesi platformlarından biri haline gelmesini konu alıyor. TAV Grubu CEO’su Sani Şener de 18 Şubat'taki ilk derste Harvard Üniversitesi işletme yüksek lisans öğrencileriyle bir araya gelecek. Üçüncü havalimanı sonrası stratejilerinin de çalışmada yer aldığını ifade eden Şener, gelir kayıplarını dikey büyüme ile telafi edeceklerini söyledi. Şener, "Üçüncü havalimanı ihalesi yapılalı 3 yıl oldu. Şu an dünyada 14 tane havalimanı yaptık. 6 tanesinin de inşaatı sürüyor. 50 havaalanında servis şirketlerimiz faaliyet gösteriyor. Yer hizmetleri şirketlerimiz, IT şirketlerimiz, işletme ve duty free şirketlerimiz hizmet veriyor. Bunlar bizim üçüncü havalimanı ihalesinden çekildikten sonra yaptığımız stratejinin bir parçası. Mesela bizim duty free şirketimiz Huston havalimanında faaliyet gösteriyor. Washington'da 'longue' hizmeti veriyoruz. Yine Kenya'da bir ay içerisinde 'longue' açacağız. Yani iPhonen çıktığında Nokia'nın aldığı tedbirler gibi. Şubat ayında Filipinler'deki 5 havalimanının ihalesine gireceğiz. Yeterlilik belgesi aldık" dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...