Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Son siber saldırılar ODTÜ'de güvenlik açığının fazla olduğunu gösterdi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Son siber saldırılar ODTÜ'de güvenlik açığının fazla olduğunu gösterdi'

Ekonomi Haberleri  / AA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, gerçekleşen son siber saldırıların ODTÜ'de güvenlik açıklarının fazla olduğunu gösterdiğini belirterek, "Alan adlarının ODTÜ'den BTK'ya devredilmesi için görüşmeler sürüyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, siber güvenliğin artık ülke güvenliğiyle eş değer hale geldiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siber ortamda saldırıların çok kolay olduğuna değinerek, "Küçük bir casus yazılımla büyük bir altyapıyı tahrip edebiliyor, otomasyon sistemini durdurabiliyorsunuz. Onun için güvenlik duvarlarını güçlendirmemiz lazım. Sadece fiziki olarak değil, aynı zamanda sanal olarak. Siber Güvenlik Kurulunun amacı bu" diye konuştu.

'ODTÜ'de siber güvenlik açığı fazla'

İnternetin Türkiye gündemine geldiği 90'lı yıllarda, ".tr" uzantılı alan adları sistemini tahsis yetkisinin ODTÜ'ye verildiğini belirten Yıldırım, "Gerçekleşen son siber saldırılar ODTÜ'de güvenlik açıklarının fazla olduğunu gösterdi. Bakanlık ve BTK olarak devreye girdik ve bu saldırıları kısa sürede bertaraf ederek büyük zarar olmamasını sağladık. Ortak çalışmayla savuşturduk ama tehlike geçmiş değil" diye konuştu.

Yıldırım, alan adlarının ODTÜ'den BTK'ya devredilmesi konusunda görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Birtakım anlaşmazlıklar var ama bunları aşacağız. Bir araya getirebilirsek siber tehditlere karşı savunma şansımız daha fazla olur. Yoksa biz meraklısı değiliz, kim işletirse işletsin. Önemli olan bu işletmeyi yaparken siber tehditlere karşı gerekli tedbirlerin alınması."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...