Türklerden Tahran’a dev ticaret üssü

Düzenleyen:
Türklerden Tahran’a dev ticaret üssü

Ekonomi Haberleri

Tahran’ın en işlek yerlerinden Vanek Meydanı yakınlarında, Türk Ticaret Merkezi kuruluyor. Burada Türk firmalar, ürünlerini sergileyip depolayabilecek

Oğuzhan Şahin ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İran’a gerçekleştirdiği ziyaret, Ankara-Tahran ilişkilerinde yeni bir dönem başlattı. Bu ziyareti pekiştirecek adım ise iş adamlarından geldi. Tahran’ın en işlek yerlerinden Vanek Meydanı yakınlarında Türk Ticaret Merkezi (TTM) kuruluyor. 4 bin metrekare alanlı, 5 katlı binanın bu amaçla kiralandığı öğrenildi. Ticarette yaşanacak canlanmaya katkı yapacak bu adımla birlikte, Türk firmaları ürünlerini Tahran’da daha rahat sergileyecek ve depolayabilecek. Hükümetin de destek verdiği projeyle kurulacak Türk Ticaret Merkezi sayesinde ihracatçı firmalar, otomotivden hazır giyime, şekerlemeden iklimlendirmeye kadar farklı alanlarda hizmet verebilecek. 'Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Tebliği'nce; kira, personel ve tanıtım için söz konusu merkeze yüzde 60 devlet katkısı verilecek. Ofis, mağaza ya da showroom amaçlı kurulacak TTM, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere ivme kazandıracak. Türkiye ile İran arasında, diplomatik ve siyasi alandaki kimi görüş ayrılıklarına rağmen, ticari anlamda güçlü ilişkiler bulunuyor. Özellikle Tahran yönetiminin batı ile yaptığı anlaşma sonrası ambargoların birer birer kalkması, iki ülke ilişkilerine yansıdı. Ticaretin öncelikle 30 milyar dolarlık seviyeye çıkarılması hedefleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...