Kiralar uçuşa geçti

Düzenleyen:
Kiralar uçuşa geçti

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz yıl yaşanan seçim belirsizliğine rağmen iyi bir dönem yaşayan emlak sektöründe, kiralar konut fiyatlarından hızlı arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) istatistiklerinde görünmeyen maketten satışlar geçen yıl 1 milyon 290 bine ulaşırken, kiralar da tavan yaptı. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, yaklaşık 435 bin adet konutun kredili satıldığını, emlak alımlarının yüzde 65'inin kira getirisi olan gayrimenkullerde yoğunlaştığını ifade etti.
6 AYDA YÜZDE 35 ARTIŞ
Hakan Erilkun, satışların belli lokasyonlarda toplanmadığını, İstanbul'un hemen hemen tamamına yayıldığını, kira artışının son 6 ayda yüzde 35'e ulaştığını söyledi. Erilkun, "Özellikle yılın ikinci yarısında dikkat çeken artışlar söz konusu. Beşiktaş'ta yılın ilk çeyreğinde 2 bin 400 liraya kiraya verilebilen 100 metrekare daire, bugün 3 bin 800 liraya kadar çıkabiliyor. Halkalı'da bir gayrimenkul bugün 950 liradan kiraya verilebiliyor" dedi. Konut üretiminin yok denecek kadar az olduğu Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy başta olmak üzere köklü merkezlerde ise yüzde 15 daha artış bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...