Turizme ‘istihdam paketi’ hazırlanıyor

Düzenleyen:
Turizme ‘istihdam paketi’ hazırlanıyor

Ekonomi Haberleri

Turizm sektöründe çalışanlara müjde veren Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, istihdam paketi üzerinde çalıştıklarını söyledi

Damla Peker BERLİN
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte turizmde istihdam konusunda bir paket üzerinde çalıştıklarını ve kısa zamanda açıklayacaklarını söyledi. Ünal, Yunanistan ile birlikte Çin ve Hindistan gibi ülkeler için ortak tanıtım yapılması konusunda görüşmeler olduğu bilgisini verdi. ITB Berlin 50. Uluslararası Turizm Fuarına katılan Bakan Mahir Ünal, söz konusu çalışma hakkında şu bilgileri verdi:
“Geçtiğimiz günlerde telafi edici tedbirler anlamında turizm destek paketi açıkladık. Pazartesi akşamı Çalışma Bakanı Süleyman Soylu ve ilgili bürokratlarla bir çalışma gerçekleştirdik. Özellikle turizmde istihdam ve çalışma hayatı ile ilgili bir küçük paket hazırladık. Çalışma Bakanlığımız bu konuda gerekli önlemleri hazırladı. Önümüzdeki günlerde bunu da özellikle turizm sektöründe çalışanların ve sezon dışında işverene ve çalışanlara dönük bazı iyileştirici tedbirlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Dün (önceki gün) Yunan Turizm Bakanı ile beraberdik. Dünya küçülürken, ülkeler de kendilerini tek bir bölge gibi tanımlamaya başladı. Düşmanlıkların olmadığı iş birliklerinin olduğu bir dünyaya gidiyoruz. Yunan Bakan ile ‘Çin, Hindistan gibi uzak destinasyonlar için bölgemizi neden birlikte tanıtıp ortak paketler oluşturmayalım’ diye konuştuk. Bu mümkün çünkü biz aynı coğrafyayı kullanıyoruz. 50 milyon turist hedefimiz hiç de uzak değil, 50 milyar dolar turizm hedefimizi gerçekleştirmek uzak değil. Çünkü bunun için her şeye sahibiz.”
TURİZMİN GELECEĞİ PARLAK
Bakan Ünal, ülkenin geleceğinin çok parlak olduğunu belirterek, “Önümüzdeki kısa vadede 5 yıl ve uzun vade 10 yıl içerisinde ürün çeşitliliği açısından Türkiye dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...