Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan beklenen müjdeyi verdi

Düzenleyen:
Bakan beklenen müjdeyi verdi

Ekonomi Haberleri

Turizm Bakanı Ünal Berlin’de turizm çalışanlarına müjde verdi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'yla birlikte turizmde istihdam hakkında bir paket üzerinde çalışmaları tamamladık.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal turizm sektöründe çalışanlara müjde verdi. Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'yla birlikte turizmde istihdam hakkında bir paket üzerinde çalıştıklarını ve kısa zamanda açıklayacaklarını söyledi. Bakan Ünal, "Geçtiğimiz günlerde telafi edici tedbirler anlamında turizm destek paketi açıkladık. Pazartesi akşamı Çalışma Bakanı Süleyman Soylu ve ilgili bürokratlarla bir çalışma gerçekleştirdik. Özellikle turizmde istihdam ve çalışma hayatıyla ilgili bir küçük paket hazırladık. Bazı iyileştirici tedbirlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası bu yıl 9-13 Mart 2016 tarihleri arasında 50. defa düzenlendi. Türkiye stantlarında Alman turizm pazarında öne çıkan, Türkiye destinasyonlarıyla turizm çeşitlerinin tanıtımı yapılacak. Fuarın açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, şunları söyledi:

Seferberlik başlattık

"Bir açık hava müzesi niteliğindeki Türkiyemizin tanıtımı için burdayız. Yaklaşık iki ay önce turizm sektör temsilcileriyle biraraya geldiğimizde 'Bir ortak seferberlik başlatmalıyız' demiştim. İki ay içerisinde sektörümüzün temsilcileri gerçek anlamda bir seferberlik başlattılar ve yurtdışında yaptıkları çalışmalarla çok geniş bir tanıtma ve iletişim süreci devam ettirdiler.

Ana tema EXPO 

3 bin metrekarelik alanda Türkiye'nin tanıtımı için bulunuyoruz ve ana tema olarak da 23 Nisan'da başlayacak ve altı ay boyunca devam edecek EXPO 2016'nın 'Çiçek ve çocuk' temasını merkeze aldık. EXPO üzerinden insanın ruhundaki güzelliği ve çocuklarımız üzerinden de geleceğe olan umudumuzu ifade ediyoruz.

Yunanistan'la ortak tanıtım

Dün (önceki gün) Yunan Turizm Bakanı'yla beraberdik. Düşmanlıkların olmadığı işbirliklerinin olduğu bir dünyaya gidiyoruz. Yunan Bakan ile 'Çin, Hindistan gibi uzak destinasyonlar için bölgemizi neden birlikte tanıtıp ortak paketler oluşturmayalım' diye konuştuk. Bu mümkün çünkü biz aynı coğrafyayı kullanıyoruz. 2023'te 50 milyon turist hedefimiz hiç de uzak değil, 50 milyar dolar turizm hedefimizi gerçekleştirmek de uzak değil. Bunun için her şeye sahibiz."

Akşam

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...