Gayrimenkul ve inşaat fuarı MIPIM kapılarını açtı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gayrimenkul ve inşaat fuarı MIPIM kapılarını açtı

Ekonomi Haberleri  / AA

Dünyanın en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarlarından MIPIM, Fransa'nın Cannes şehrinde kapılarını açtı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, şu anda yapımları devam eden 3. Havalimanı, 3. köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü gibi dünyada ilklerle ifade edilen projeler tamamlandığında Türkiye'nin çok önemli bir mühendislik bilgi birikimine sahip olacağını belirterek, bu birikimin dünyanın her ülkesine satılabileceğini söyledi.

Dünyanın en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarlarından MIPIM, Fransa'nın Cannes şehrinde kapılarını açtı.

Fuar kapsamında, İTO'nun Emlak Konut GYO desteğiyle hayata geçirdiği, Londra ve Paris çadırlarının ortasında yer alarak fuar alanının en önemli bölgesinde konumlanan İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nda açılış etkinliği gerçekleştirildi.

İstanbul'un 24 saatinin ses ve görüntü efektleriyle anlatıldığı 96 metrekarelik "Yaşayan İstanbul Maketi" ile 3. Havalimanı ve Avrasya Tüneli gibi dev projelerin maketlerinin yer aldığı çadırda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Çağlar, sözlerine Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını lanetleyerek başladı.

Çağlar, İstanbul Çadırı ile Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün mührünü fuara vuracaklarını dile getirerek, "Geçen yıl 300 metrekare olan İstanbul Çadırımızı 685 metrekareye çıkarttık. Temamız 'Star of Housing' yani 'Kentleşmenin Yıldızı İstanbul" dedi.

İstanbul'un dünyanın birçok ülkesinden daha fazla ekonomik büyüklüğe sahip olduğunu belirten Çağlar, kentin gelecek yıllarda en çok büyüyecek ilk 10 şehir arasında bulunduğunu söyledi.

Çağlar, İstanbul'un eşsiz bir konumda bulunduğunu vurgulayarak, kendilerine düşenin "İstanbul'un devasa potansiyeli hakkında farkındalık oluşturmak" olduğunu ifade etti.

Fuara 89 ülkeden profesyonel katılım var

Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı olarak bilinen MIPIM, bu yıl 26 bin 500 gayrimenkul profesyonelini bir araya getiriyor. İstanbul ise söz konusu fuara en büyük katılımını bu yıl gerçekleştirirken, gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmaları, en yeni projeleri, enerjisi ve potansiyeli ile MIPIM fuarında 4 gün boyunca Türkiye rüzgarı estirecek.

İTO ise Cannes'da 89 ülkeden uluslararası gayrimenkul sektörü profesyoneline yaptığı İstanbul tanıtımını Avrupa başkentleri ölçeğine taşıdı. Bu doğrultuda İstanbul, kiralanan ve tercih edilen alan itibarıyla MIPIM'de bu yıl devler ligine girdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...