Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran, Türkiye'de iki banka kuracak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İran, Türkiye'de iki banka kuracak

Ekonomi Haberleri  / AA

BDDK Başkanı Akben, "İran'dan 2 banka ciddi manada Türkiye'de sıfırdan lisans alarak banka kurmak istiyor" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben,  "İran'dan 2 banka ciddi manada Türkiye'de sıfırdan lisans alarak banka kurmak istiyor" dedi. Akben, AA muhabirine Türkiye'nin bankacılık mevzuatının uluslararası Basel standartlarına tam uyumlu bulunmasını değerlendirdi. Bu gelişmenin Türkiye'nin borçlanmasına, ülke kredi notuna olumlu yansıyacağına işaret eden Akben, ayrıca sektöre girecek muhtemel yabancı oyuncuların da iştahını artıracağını söyledi.

Akben, "Bu durum bankacılığımızın güvenilirliğinin bir nevi tescilidir" dedi.

Türkiye'nin hem sermaye yeterlilik hem de likidite gibi tüm standartlarda uluslararası bankacılık yaptığını söyleyen Akben, şöyle devam etti:

"Bankacılık sektörümüz standartların birinde uyumlu ya da birinde uyumsuz şeklinde değil, tüm standartlarda topyekun uyumludur. Bu bankacılığımız açısından önemli bir statü kazanımıdır. Bu durum Türkiye'nin borçlanmasına, ülke kredi notuna olumlu yansıyacaktır. Ayrıca sektöre girecek muhtemel yabancı oyuncuların da iştahını artıracaktır. Türkiye'nin bankacılığının güvenilirliğinin sadece sözde değil, bütün otoritelerce de tescil edilmesi önemli... Katar'ın Türkiye'ye ilgisi devam ediyor. Katar Büyükelçisi randevu talep etti. Bu açıklamanın etkisi olmuş mudur bilmiyorum. Önümüzdeki günlerde bir çok uluslararası kuruluşun Türk bankacılığıyla ilgili soru işaretlerinin ortadan kalkmasına, Türk bankacılığına olan güven ve ilginin daha da tescilleneceğine ilişkin beklentimiz arttı. Bütün bankacılık sektörümüze böyle bir yapıyı oluşturmamızda katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

BDDK Başkanı Akben, yabancıların yeni banka lisansı alma ya da mevcut bankalardan birini satın alma gibi başvurularının olup olmadığına ilişkin soruya da "İranlıların talepleri var. Onlarla görüşme yapılacak. İran'dan 2 tane banka ciddi manada Türkiye'de sıfırdan lisans alarak banka kurmak istiyor. Onlar Türkiye'yi Avrupa'ya ve dünyaya açılmada önemli görüyor. Bugüne kadar bu konular Birleşmiş Milletler (BM) kararları ve İran-Türkiye ilişkileri nedeniyle beklemedeydi. Önümüzdeki dönemde İran'ın ciddi manada bu alana gireceğini düşünüyoruz" karşılığını verdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...