Merter'deki ilk proje Eylül'de açılacak

Düzenleyen:
Merter'deki ilk proje Eylül'de açılacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye’deki 6 milyon öğrenciye karşılık yurt kapasitesinin 400 bin civarında olduğunu belirten Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Merter’de öğrenciler için 1.000 yataklı akademik rezidanslar yapıyoruz” dedi

FİKRET ÇENGEL-ÖNDER ÇELİK

Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleşen MIPIM Fuarı’nda Türkiye'nin önde gelen kamu ve özel sektör temsilcileri projelerini yabancı yatırımcının beğenisine sunarken, Timur Holding’in gayrimenkul markası Nef de bunlar arasında yer aldı. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, MIPIM’in gayrimenkul geliştiricileri ile kurumsal finansmanın bir araya geldiği bir nokta olduğunu kaydederek, “Biz de 2015’te fuara gayrimenkul yatırım fonu için gelmiştik. Türkiye’de yatırım yapacak 250 milyon dolarlık bir fonun kuruluşu için başlangıç yapmıştık” dedi. 3 grup yatırımcı ile ‘Due Dilligence’ (Ayrıntılı İnceleme Aşaması) sürecinin başladığını kaydeden Timur, “İsmi Intus Capital olacak. Bu ismin anlamı ‘Evin İçinde’. Bu fondaki 250 milyon dolarlık kaynağın yüzde 20’sini de biz koyacağız. Bu tür fonlar genelde Avrupa’da kuruluyor. Henüz netleşmemekle birlikte biz de fonun kuruluşunu Lüksemburg’da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu fon Türkiye’de konuta yatırım yapacak. Bir de ‘Academic Living’e yatırım yapacak” diye konuştu.
FONDAN YURTLARA KAYNAK
Türkiye’de öğrenci sayısının kısa sürede 2 milyondan 6 milyona çıktığına işaret eden Erden Timur, “Hızlı bir büyüme söz konusu… Biz de bu potansiyeli değerlendirerek dünyada da çok gelişen bir gayrimenkul yatırım modelini hayata geçirmek istiyoruz. Merter’de öğrenciler için 1.000 yataklı akademik rezidanslar yapıyoruz. Öğrenciler için yapıyoruz ancak yurt formatından oldukça farklı olacak” dedi. Türkiye’de bunun sosyal bir ihtiyaç olduğunu belirten Timur, şöyle devam etti: “Çünkü öğrenci sayısı 6 milyona ulaşırken, yurt kapasitesi 400 binler civarında. Buna Kredi Yurtlar Kurumu’nun kapasitesi de dahil… Öğrencilerin çoğu evlerde kalıyor. Yurt imkânını özelde sunan nitelikli yurt da çok çok az. Belki de 1.000’lerle ifade edilebilecek yatak kapasitesinden bahsediyoruz. İlk projeyi Nef olarak biz gerçekleştireceğiz. Daha sonra kuracağımız fonu, konutun yanı sıra yurt yatırımına da yönlendireceğiz.”
ANADOLU’YA DA TAŞIYACAK
Merter’deki projenin inşasının sürdüğünü kaydeden Timur, “Eylül’de açılacak. Koç Üniversitesi, Yeni Yüzyıl, YTÜ dahil çevresinde 16 kampüs bulunuyor. Biz bu yatırımları Anadolu’ya da taşıyacağız. Çünkü Anadolu’da da çok ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...