Düşünen fabrikalar geliyor

Düzenleyen:
Düşünen fabrikalar geliyor

Ekonomi Haberleri

Endüstriyel teknoloji tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği Win Eurasia Automation Endüstriyel Otomasyon Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

TÜYAP Kongre Merkezinde düzenlenen fuarda geleceğin fabrikalarına son teknolojik uygulamalar ve robot teknolojileri sergileniyor. Fuar alanında insanımsı özellikleri bulunan robotlara ait örneklerin yanı sıra deniz anası şeklinde üretilen robot sistemleri ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Fuarın açılışını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, reel sektörün yeni nesil teknolojilere olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Endüstri 4.0 olarak ifade edilen 3’üncü sanayi devrimine vurgu yapan Bakan Fikri Işık, fabrikaların adeta canlı organizmalar gibi davranış sergilediği bir dönemin yaşanacağını da ifade ederek şunları söyledi: “Uluslararası Robotik Federasyonu araştırmalarına göre, 2015 yılında toplam 80 bin robot sanayi üretiminde kullanılıyordu. 2018 yılında bu rakamın çok hızlı bir artışla 2.3 milyon olması, bunun da yarıdan fazlasının Asya ülkelerinde kullanılması bekleniyor. 2020’de ise robot sayısının 3 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Robotlar artık, belli eylemleri sistemli bir şekilde tekrar eden varlıklar değil, âdeta düşünen, farklı durumlara nasıl tepkiler vereceğini keşfeden, problem çözen eşyalar olacak.” 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...