4.5G telefon mezarlığına çevirecek

Düzenleyen:
4.5G telefon  mezarlığına çevirecek

Ekonomi Haberleri

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Hasan Atak, Türkiye’nin 4.5G sistemine geçiş ile teknoloji çöplüğüne dönüşeceğini savundu.

Birkaç yıl içinde bin 500-2 bin lira ödenerek alınan birçok telefonun 4.5G’li değil diye ucuza satılıp, 4.5G ile uyumlu telefonlara binlerce lira para ödeneceğini belirten Atak, “Üstelik bu telefonların yüzde 93’ü de dışarıya döviz ödenerek alınan ithal ürünlerdir. Unutmayalım ki bu telefonlar için Türkiye 16 yılda 23.4 milyar dolar para ödedi” dedi. “Geçtiğimiz 16 yılda ithal edilen 165 milyon cep telefonundan yaklaşık 95 milyonu çöplüklerde yatıyor” diyen Hasan Atak, “Türkiye 4.5G ile cep telefonu mezarlığına dönecektir. Tüketici, 4.5G telefona geçmesinin gerekip gerekmediği konusunda iyi düşünmelidir, milyarlarca lira, gereksiz tüketim yüzünden çöpe gitmemelidir” görüşünü dile getirdi. Atak, bu konuda yerli üretimin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...