Ünal: Rezervasyonlar ay sonu canlanır

Düzenleyen:
Ünal: Rezervasyonlar  ay sonu canlanır

Ekonomi Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rusya ile yaşanan uçak krizi ve terör eylemlerinin gelecek turist sayısını çok fazla etkilemeyeceğini, nisan sonunda rezervasyonların canlanacağını kaydetti

Yücel KAYAOĞLU

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, turizmde iddia edilenin aksine fazla bir olumsuzluk beklemediklerini, turist sayısında yaşanabilecek açığın yerli turist ve İranlılarla kapatacaklarını söyledi. Bakan Ünal, Rusya ile yaşanan uçak krizi ve terör eylemlerinin turizm sektörünü olumsuz etkileyeceğine yönelik tartışmaları değerlendirdi. Ünal, her şeye rağmen turizm konusunda umutlu olduğunu, son rakamlara göre de geçen yılın bu dönemine kıyasla turist sayısında sadece yüzde 10’luk bir azalmanın olduğunu kaydetti. Ünal şöyle konuştu: “Biz rezervasyonların nisan sonu itibariyle canlanacağı düşünüyoruz. Tur operatörleri şu anda beklemede, aslında bu durumdan yararlanarak ekstra indirim ve avantaj sağlamaya çalışıyorlar. Sonuçta ellerindeki turistleri bir yere götürmek zorundalar. İtalya, İspanya gibi ülkeler doldu, Yunanistan’ın istikrarlı bir yapısı yok. Son kertede Türkiye’yi tercih edecekler. Ben önceki yıla oranla yüzde 20’lik bir azalma ile sezonu kapatacağımızı düşünüyorum.”
AÇIĞI YERLİ VE İRANLI TURİST KAPATIR
Rus turistler konusunda da bir canlanma olduğunu belirten Bakan Ünal, geçen yıl 4.5 milyon Rus turistin geldiğini, bu yıl en az 2.5 milyon Rus turist beklediklerini söyledi. Turist sayısındaki açığın yerli turist ve İran’dan gelecek turistlerle kapatmayı hedeflediklerini kaydeden Ünal, “Geçen yıl 33 milyon turist gelmişti. Bu yıl 30 milyon civarında kalacağını düşünüyorum. Sanıldığı ve söylendiği gibi büyük bir kayıp beklemiyorum. Geçmişte buna benzer olaylar İngiltere ve İspanya’da da yaşandı, dönemsel olarak sorun yaşadıkları zamanlar oldu. Bizimki de ona benziyor. Büyük tur operatörleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Onlar turisti getirmekte sorun görmüyor. Sadece, getirecekleri turist başına bizimle indirim pazarlığı yapıyorlar. Biz yapacağımızı yaptık onlar daha fazlasını istiyor. O yüzden beklemekten yanayız” dedi.

Turizmci sondakikaya kilitlendi

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye’nin en büyük turizm pazarı Almanya’ya ilişkin öngörülerini bir rapor ile masaya yatırdı. Ülkemizde meydana gelen terörist saldırıların Avrupalı turistler için önemli güvenlik algısı ve endişesi oluşturduğunun gözlendiğine dikkat çekilen TÜROB raporunda, Almanya pazarı için “daha çok son dakika satışlarının belirleyici olacağı” görüşü ağırlık kazandı. Raporda, “2016 yılında, Ortadoğu ve İran pazarlarında artış, başta Rusya Federasyonu, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya olmak üzere özellikle AB ülkelerinden turist sayısında önemli oranda düşüş bekleniyor” denildi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...