Belediyelerin rantı artık devlete gelecek

Düzenleyen:
Belediyelerin rantı artık devlete gelecek

Ekonomi Haberleri

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Belediye meclisleri aldıkları kararlarla önemli rantlara imza atabiliyor. Bu, kabul edilebilir bir durum değil. Eğer rant olacaksa, bunun devlete gelmesi lazım" dedi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Belediye meclisleri aldıkları kararlarla önemli rantlara imza atabiliyor. Bu, kabul edilebilir bir durum değil. Eğer rant olacaksa, bunun devlete gelmesi lazım" dedi. Marmara Grubu Vakfı tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi başladı. Zirvede konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, şunları söyledi: "Her şey şeffaf olacak, rantlar doğrudan doğruya milletin hazinesine gelecek ve millet kazanacak. İşte bunu sağlayacak çok önemli bir reformu yakında Meclis'e göndereceğiz. Türkiye'de daha çok hizmet ve yatırım olacak. Bürokrasi ile mücadele ediyoruz. Kolay değil, bürokratik yapı iş yaptırmamak üzerine kurgulanmış. Halbuki istihdam ve yatırım dostu bir devlet yapısına ihtiyacımız var. Çıkar grupları reformları engellemek için canla başla mücadele ederken, biz de bunları yapmak için mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz"

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...