Expo şov başlıyor

Düzenleyen:
Expo şov başlıyor

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle bugün kapılarını açacak Expo 2016 Antalya'da, 51 ülke ve 25 bin ağaç görücüye çıkıyor

Olimpiyatlar ve Dünya Kupası'nın ardından dünyanın en büyük organizasyonu kabul edilen Expo, bugün Antalya'da başlıyor. Türkiye'nin ilk defa ev sahipliği yaptığı etkinlik için görkemli bir tören düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı açılışa saatler kala, Expo 2016 Antalya için son provalar yapıldı. Felsefesi "Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya", teması "Çiçek ve Çocuk", sloganı ise "Geleceği Yeşertmek" olan Expo 2016 Antalya; Aksu ilçesinde 1.7 milyar liralık yatırımla bin 121 dönümlük sergi alanına kuruldu. Etkinlik, 191 gün boyunca ziyaret edilebilecek.
UNUTULMAZ OLACAK
Alanda gördükleri bahçelerden çok etkilendiklerini söyleyen Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Vincente Loscertales, bahçelerin peyzajı ve genel düzenleri açısından Expo 2016 Antalya'nın unutulmaz olacağını söyledi. Loscertales, "Burası yalnızca turistik cazibe alanı değil, halkın keyifle gezebileceği bir park oldu. Binalar, çiçekler ve atmosfer muhteşem. Her bahçenin temsil ettiği ülkenin özelliklerini yansıtan atmosferi var. Bu nedenle çok sevdim. Bahçeleri profesyonel isimler dizayn etmiş. İçine çok özel ağaç ve çiçekler koymuşlar" dedi.
120 AYRI TÜRDE AĞAÇ
Projesi yaklaşık 3 yıldır süren Expo 2016 Antalya için; 120 türde yaklaşık 25 bin ağaç dikildi. Organizasyon kapsamında sadece hafif raylı sistem için yaklaşık 900 milyon liralık yatırım yapıldı ve kent demir ağlarla donatıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kent merkezinden havalimanı ve Expo sergi alanına aktarma yapmadan ulaşımı sağlamak amacıyla 20.6 kilometrelik tramvay hattı yapılarak, kentteki raylı sistem miktarı 32 kilometreye çıkarıldı. Bu arada Antalya'ya katılmak üzere sözleşme imzalayan ülke sayısı 51'e ulaştı. Böylece Osaka'dan sonra Expo 2016 Antalya, katılımcı ülke sayısı bakımından en yüksek rakamın gerçekleştiği ülke oldu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...