Sabancı, yabancı ortak arıyor

Düzenleyen:
Sabancı,  yabancı ortak arıyor

Ekonomi Haberleri

Sabancı CEO'su Zafer Kurtul, Japon gazetesine yaptığı açıklamada, Japon şirketlerle otomobil parçaları ve lityum piller konusunda ortaklık yapabileceklerini söyledi

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, bankacılık faaliyetlerinin holdingdeki ağırlığını azaltmak için enerji yönetimi ve imalat operasyonlarını güçlendirmeye yönelik uluslararası ortaklıklar düşündüklerini söyledi. Japon Nikkei gazetesine konuşan Kurtul, bu kapsamda Japon şirketlerle otomobil parçaları ve lityum-ion piller konusunda iş birliği imkânlarını inceleyebileceklerini belirtti. Nikkei'nin internet sitesinde dün yayımlanan haberde Kurtul, Japon enerji yönetimi teknolojilerine yönelik ilgilerine de vurgu yaptı. Kurtul Güneydoğu Asya'da ise, Tayland ve Endonezya fabrikalarında otomobil lastiği materyallerinin arzını artırmayı istediklerini ifade etti. Bankacılık operasyonlarının holdingin toplam varlıklarının yüzde 45'ini oluşturduğu belirtilen haberde, Sabancı'nın enerji ve sanayinin payını yüzde 40-45 seviyesine çıkarmayı hedeflediği belirtildi.
Kurtul daha önce holdingin önümüzdeki dönem hedefleri ile yaptığı açıklamalarda, sektörel çeşitlilik istediklerini ve banka dışı alanlarda büyümeyi hızlandırmak için çalışacaklarını söylemişti. Kurtul, yüksek teknoloji alanında yatırım fırsatlarını inceleyebileceklerini de ifade etmişti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...