HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

EPDK'den Serbest Tüketici Portalı geliyor

Düzenleyen: /
EPDK'den Serbest Tüketici Portalı geliyor
Fatura, , Haber

Ekonomi Haberleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca serbest tüketici limitinin sıfırlanacağı ve tüketicinin elektriğini istediği tedarikçiden seçebileceği sisteme daha kolay uyum sağlanabilmesi için "Serbest Tüketici Portalı" kurulacak.

EPDK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinde yapılacak değişiklikle yıllık 3 bin 600 kilovatsaat olan serbest tüketici limitinin sıfırlanması sürecine daha kolay geçilmesi hedefleniyor.

Söz konusu değişiklikle kurulacak portal sayesinde serbest tüketicilerin, tedarikçi değiştirme süreçleri kayıt altına alınacak. Portala, tüketicilerin bilinçlendirilmesine yönelik bilgi ve belgelerin eklenebileceğini belirten yetkililer, tüketicilerin de geçmiş tüketim değerlerini, varsa geriye dönük düzeltmelerini ve seçtikleri tedarikçiye ait bilgileri görüntüleyebileceklerini ifade etti.

KİŞİSEL BİLGİLER KORUNACAK

Yapılacak değişiklikle, tüketim noktalarına ilişkin bilgileri güncel tutma yükümlülüğü dağıtım şirketlerine, tüketicilerin bilgilerini güncel tutma görevi ise tedarikçi şirketlere verilecek.

Elektrik tedarik şirketleri portföylerine kaydetmek istedikleri tüketicilerin bilgilerini teyit etmek amacıyla sorgulama yaparken tüketicinin bazı kişisel bilgilerine erişemeyecek. Sistem tüketicinin bazı bilgilerini saklı tutacak.

EPDK, ilerleyen dönemde Serbest Tüketici Portalı'nın, e-devlet, Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi gibi sistemlerle entegre çalışmasını hedefliyor.

Mevcut uygulama sayesinde şu an yıllık tüketimi 3 bin 600 kilovatsaat olan serbest tüketiciler, tam rekabet hedefi doğrultusunda elektriğini istediği tedarikçi şirketten satın alabiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...