Kaymak cezaevinden!

Düzenleyen:
Kaymak cezaevinden!

Ekonomi Haberleri

Hükümlülerin meslek edinmelerini teşvik için oluşturulan program kapsamında 4 cezaevinde yılda 15 bine yakın hayvan yetiştirilirken, Edirne’de manda yetiştiriciliği için de düğmeye basıldı

Ebru Karatosun ANKARA - Adalet Bakanlığı, hükümlülerin meslek edinmeleri kapsamında oluşturduğu iş kollarını genişletmeye devam ediyor. Bakanlığa bağlı iş yurtlarına bağlı 4 cezaevi kurumunda yılda 7 bin büyükbaş ve 7 bin 800 küçükbaş hayvan yetiştirilirken, şimdi de Edirne’de manda yetiştiriciliğinin gerçekleştirilmesi için düğmeye basıldı. Açık alanda ve doğal ortamda yetiştirilecek olan mandalardan elde edilecek süt işlenerek yoğurt, kaymak, tereyağı ve peynir imal edilecek. Üretilen ürünler iş yurtlarına bağlı marketlerde de satılacak.

MAAŞ ALIYORLAR
Yapılan yatırımlarla halen günlük 22 bin yumurta üretimini yapan Kalecik açık ceza infaz kurumunda tesis genişliyor. Bu sayede yeni tesisin tamamlanmasıyla yumurta üretiminin miktarı günlük 52 bin olacak. Soğuk odaların da bulunacağı tesiste kaşar peyniri, lor ve yöresel peynir ünitelerinin bulunduğu süt ürünleri atölyesinin tamamlanması ile günlük işlenen süt miktarı 25 tona çıkacak. Söz konusu tesiste çalışması için 140 hükümlü meslek eğitimi aldığı da kaydedildi. Mahkûmlar çalıştıkları işlerde sigortaları yattığı gibi maaş da alıyorlar. Maaşları bin 500 ila 2 bin 500 TL arasında değişiyor. Yılda bir kere de kâr payı alıyorlar.

ÇALIŞMAYA TEŞVİK EDİYOR
Adalet Bakanlığı, cezaevinde kalan mahkûmları topluma yeniden kazandırmak için çalışmaya teşvik ediyor. Bakanlık tarafından cezaevlerinde birçok iş kolunda kurslar veriliyor. Kurs eğitimini tamamlayan mahkûmlar cezaevlerinde çalışabiliyorlar. Cezaevinde çalışan mahkûmların hem sigortaları yatıyor hem de maaş alıyorlar. Bakanlık iş koluna göre bazı özel sektörle de iş birliği yaptı. Mahkûmlar salıverildikten sonra isteyen özel sektörde iş hayatına devam edebiliyor isteyen de kendi iş yerini açabiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...