HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yeni hükümetin gizli silahı, ekonomi ekibi olacak

Düzenleyen: /
Yeni hükümetin gizli silahı, ekonomi ekibi olacak
Yeni Hükümet, Binali Yıldırım, Haber

Ekonomi Haberleri

Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı'ndaki 65. Hükümet'te ekonomi yönetimi piyasaların yakından tanıdığı isimlere emanet. Piyasalara güven veren ekip 65. hükümetin gizli silahı.

Başbakan Binali Yıldırım hükümetinin elindeki en önemli silah piyasaların yakından tanıdığı ve güvendiği ekonomi yönetimi. Ekonomide Mehmet Şimşek dönemi devam ediyor. Kulislerdeki iddiaların aksine Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı koltuğuna bir kez daha oturan Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal'la da çalışmayı sürdürecek.

BÜYÜK PROJELERİN PEŞİNDE

Büyük yatırım projelerine özel önem vermesi beklenen Başbakan Binali Yıldırım'ın, önemli projelerde yer almış bir isim olan Ahmet Arslan'a Ulaştırma Bakanlığı koltuğunu bırakması, "yatırıma devam" mesajı olarak görülürken, faiz politikalarında Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'a yakın görüşler dile getiren Nihat Zeybekci, ekonomi bakanlığı'na geri döndü.

Dün açıklanan kabineyle, 64. Hükümet'te Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Şimşek, yeniden Başbakan Yardımcılığı'na getirildi. Piyasaların güven duyduğu bir isim olan Şimşek'in kabinede yeniden görev alıp almayacağı, görev alması halinde ekonominin patronluğu konumunda kalıp kalmayacağı merak konusuydu.

Ekonomide yol haritasını belirleyecek olan Şimşek'in ajandasında yapısal reformlar gibi önemli atılımlar bulunuyor. Merkez Bankası'nın bağımsızlığına yaptığı vurgularla bilinen Şimşek'in göreve devam kararı, piyasalar tarafından da olumlu karşılandı.

FAİZDE KARARLI SES

Şimşek'le uzun zamandır beraber mesai yapan Naci Ağbal Maliye Bakanlığı koltuğunu korurken; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de görevlerine aynı koltuklarda devam edecek. 62. Hükümet'te Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilirken 64. Hükümet'te Başbakan Yardımcılığı yapan Lütfi Elvan, yeni kabinede Kalkınma Bakanı oldu. Uzun yıllar Kalkınma Bakanlığı yapan Cevdet Yılmaz ise bu kez kabine dışı kaldı. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan Yardımcısı yaptığı Elvan'ın bakanlığa atanması dikkati çekti. 61. Hükümet döneminde gerçekleştirilen kabine revizyonuyla Ekonomi Bakanı olan ve görevini 64. Hükümet'te Mustafa Elitaş'a devreden Nihat Zeybekci, yeniden aynı göreve getirildi. Zeybekci de özellikle faiz politikası konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paralel uyarıları kararlı biçimde dile getirmesiyle tanınıyor.

MARMARAY'DA YAKIN ÇALIŞTILAR

Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. Bakanlığı, uzun süre beraber çalıştığı Başbakan Yıldırım'dan devralan Arslan, Denizcilik Müsteşarlığı'nda yöneticilik ile Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Arslan, Marmaray, liman ve havalimanı projelerinde Yıldırım'a yakın çalıştı. Ak Parti vizyonunda önemli yer tutan yatırım projelerinde görev yapan Arslan, bundan sonra da Başbakan Yıldırım ile yakın mesai yürütecek.

SAVUNMADAN SANAYİYE...

Kabinenin ekonomi kanadına yeni bakanlar da katıldı. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda uzun yıllar teknik alanlarda görev yapan Özlü, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI-TUSAŞ), Havalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ, TEKNOPARK İstanbul ile Savunma Teknolojileri'nde yönetici olarak çalıştı. Özlü Türkiye'nin kendi tasarımı ilk milli tankı Altay, ilk insansız hava aracı ANKA, ilk milli gemisi MİLGEM projelerinin yürütülmesinde müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. Özlü'nün bakanlık döneminde savunma sanayiine önem vermesi bekleniyor.

Kabinenin ekonomi kanadındaki diğer isimler Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli eğitim Bakanı iken Kültür ve Turizm Bakanı olan Nabi Avcı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını sürdüren Süleyman Soylu. (Kaynak:Milliyet)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...