OSB’lerde kreş sayısı 27’ye ulaştı

Düzenleyen:
OSB’lerde  kreş sayısı  27’ye ulaştı

Ekonomi Haberleri

Kadın istihdamını artırmaya yönelik yapılan uygulamayla 21 OSB’de 27 kreş açıldı. Yaklaşık bin çocuk kreşlerden yararlanıyor

Osman Çobanoğlu ANKARA 
Sanayide kadın istihdamını artırmak için Organize Sanayi Bölgeleri’ne (OSB) kreşler açılması uygulaması meyvelerini vermeye başladı. Türkiye Sanayi Stratejisi’yle birlikte tekrar gündeme gelen uygulamanın şu anda 21 OSB’ye ulaştığı öğrenildi. Halihazırda 21 OSB’de 27 kreş bulunuyor. Bu kreşlerden son verilere göre yaklaşık bin çocuğun yararlandığı belirtiliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçtiğimiz dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Borusan ile bir protokol  imzalamıştı. Protokol ile 2019 yılı sonuna kadar 10 kreşin açılması hedeflenirken bu hedefin 2 OSB’de hayata geçirdiği, 2 OSB’de ise inşa çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor. 2 OSB’de inşası süren bu kreşlerin bu yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Bünyesinde kreş bulunduran OSB’ler arasında İstanbul Dudullu, İstanbul İkitelli, Çankırı Korgun, Çankırı Şabanözü, Ankara ASO 1, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya Merzifon, Balıkesir, Bursa Gürsu, Çorum, Denizli, Gaziantep, İzmir Atatürk, Malatya II, Manisa, Niğde, Osmaniye, Tekirdağ Çerkezköy, Tekirdağ Büyükkarıştıran ve Tokat Merkez OSB’leri yer alıyor. Manisa OSB ve Gaziantep OSB bünyesinde en çok kreş bulunduran OSB’ler olarak dikkat çekiyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...