Şehircilik Bakanı’ndan Fikirtepe’ye neşter

Düzenleyen:
Şehircilik Bakanı’ndan Fikirtepe’ye neşter

Ekonomi Haberleri

İstanbul Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm çalışmalarının iki yıl içinde tamamlanacağı müjdesini veren Bakan Özhaseki, “Fikirtepe’de vatandaş, arsa sahipleri ve müteahhitler mağdur olmayacak” dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinin devam ettiği Fikirtepe’ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Fikirtepe’de 4 yıldan fazladır süren kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması talimatını verdiğini ifade eden Bakan Özhaseki, projenin iki yıl içinde tamamlanacağını, bu konuda bakanlığın kesin kararlı hareket edeceğini söyledi. Fikirtepe’de 1 milyon 350 bin metrekarelik alandaki dönüşüm çalışmalarını yavaşlatan etkenler hakkında yerinde inceleme yapan Özhaseki, bölgedeki sorunların çözümü için harekete geçtiklerini söyledi. Toplam 18 milyar dolar yatırım değerine sahip, 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alan ile tamamlandığında 160 bin kişinin yaşamasının hedeflendiği Fikirtepe için bakanlıkta bir grup kurduklarını belirten Özhaseki; müteahhit, vatandaş ve arsa sahiplerinin iyi niyetli davranmasını, aksi takdirde bakanlığın gerekli bütün önlemleri alacağını belirtti. Fikirtepe bölgesindeki inşaat şantiyelerini ve sorunlu bölgeleri gezen Bakan Özhaseki, bölgede vatandaş ve müteahhitlerle konuşarak dertlerini dinledi. Özhaseki, bir inşaatın 25’inci katından bölgeyi izleyerek Fikirtepe Platformu temsilcilerinden ve bakanlık yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra Fikirtepe Platformu’nun düzenlediği toplantıya katılan Bakan Özhaseki, burada bütün müteahhitlerin ve toplantıya katılan muhtarların sorunlarını dinledi.

SÜRECE MÜDAHALE EDECEĞİZ

Amaçlarının bağcı dövmek değil üzüm yemek olduğunu vurgulayan Özhaseki, “Biz, Fikirtepe’yi çözmek için bir grup kurduk. Arkadaşlarımız bu konuda detaylı çalışma yapıyorlar. Eğer bir adada 3’te 2 çoğunluğa ulaşan müteahhit varsa harekete geçmesi gerekir. 3’te 2 çoğunluğa ulaşamayan ya da mali sıkıntı çeken müteahhitler isterlerse haklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak devralacağız. Fikirtepe’de vatandaş, arsa sahipleri ve müteahhitler mağdur olmayacak. Bölgedeki anlaşmazlıkların önüne geçtikten sonra hızlı bir şekilde altyapı sorunlarını çözeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Fikirtepe Platform Başkanı Ali Nuhoğlu: Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiğimiz toplantı, Fikirtepe için tarihi bir önem taşıyor. Artık bugünden itibaren Fikirtepe’de vatandaş da, arsa sahibi de, müteahhit de üzerine düşeni yapacak. Sürecin önünü tıkayan sorunlar her ne ise bakanımızın da dediği gibi çözülerek Fikirtepe tamamlanacak. 

Pana Yapı CEO’su Kürşat Ufuk: Fikirtepe, İstanbul’un en değerli bölgelerinden. Bölgedeki süreç Fikirtepe’nin değerine yakışır, tüm sorumluların tek bir amaç için çalıştığı bir şekilde hız kazanmalı. Bakanlık ile gerçekleştirilen toplantıda ilk adımı atarak sürecin önünü açtık. Fikirtepe’deki çalışmaların hızlı bir şekilde çözülmesi  tüm bölgenin kalkınmasına ve Fikirtepe’nin tamamlanmasına yardımcı olacak. 

Baysaş İnşaat YK Başkanı Şemsettin Aydın: Bundan sonraki sürecin, bakanımızın da direkt kontrolüyle daha hızlı bir şekilde ilerleyeceğine inanıyoruz. Eskiden bürokratik birtakım engeller vardı. Şimdi ise bakanlığın oluşturduğu yetkilendirilmiş koordinasyon başkanlığı sayesinde, bütün kurumlarla organik bağlantılar yaparak hızlıca ilerleyeceğiz. Sorunların en kısa zamanda çözüleceğine inanıyoruz. 

Erkan İnşaat YK Başkanı Mehmet Emin Erkan: Kadıköy’ün modern ve çağdaş yeni yüzü olmaya aday, İstanbul’daki kentsel dönüşümün en büyük ve simge projesi Fikirtepe’nin sorunlarına bakanımızın yapıcı yaklaşımları ve pratik çözümleri bizleri son derece mutlu etmiştir. Şu an yüzde 40 olan ve yıl sonuna kadar yüzde 70-80’e çıkması beklenen anlaşmalarda gerekli uzlaşmaların sağlanamaması durumunda devreye Bakanlık girecek. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...