Evde faizsiz yarış

Düzenleyen:
Evde faizsiz yarış

Ekonomi Haberleri

Son dönemde bankaların faizi düşürmesiyle konut satışlarında rekor artışlar yaşanırken, ‘faizsiz’ konut edindirmeyi sağlayan firmalar arasında da rekabet arttı. İki firmanın 20’yi aşkın senedir faaliyet gösterdiği sektöre Birevim adıyla yeni bir firma daha katıldı

ÖNDER ÇELİK

Konut sektöründe faize duyarlı kesime hitap eden firmalar arasında rekabet artıyor. İsteyen her aileye; faiz ödemeden, fazla beklemeden, kira öder gibi ev sahibi olma imkânı tanıyan sistem sayesinde vatandaşlar kolay konut edinebiliyor. Eminevim ve FuzulEv’in 1990’lardan beri faaliyet gösterdiği sektöre ‘Birevim’ adıyla yeni bir şirket daha katıldı. Bugüne kadar binlerce vatandaş ‘faizsiz’ bir şekilde konut sahibi olurken; şirketler sabit gelire sahip olup, kiradan kurtulmak isteyenler için düşük geri ödemeli imkânlar sunuyor. 
PAZAR PAYI YÜZDE 1’LERDE
Düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, faizsiz gayrimenkul alım yöntemlerinin Türkiye’de yeterince yaygınlaşmadığını belirterek, geçen yıl satılan 1 milyon 300 bine yakın konutun sadece yüzde 1’inin faizsiz yöntemle el değiştirdiğini kaydetti. Çiftçi, “Bugün her 100 aileden sadece 15-20’si farklı gayrimenkul alım araçlarına başvuru yapıyor” dedi. Orta ve dar gelirli kesimi çıkartırsak yüzde 60-70’lik bir kitlenin ‘evim ve arabam olsun’ dediğini ifade eden Çiftçi, mevcut yöntemlerin bu ailelere hizmet vermediğini savundu. Tasarrufa dayalı modellere çok ciddi talep olduğuna işaret eden Murat Çiftçi, “Yüzde 15-20’lik kitleye 22 finansal kurum destek verebilirken ve 200 milyar liralık bir hacim söz konusuyken, bugün orta sınıf ve dar gelirli yüzde 60-70’lik kesim için, bize çok büyük sorumluluklar düşüyor” ifadelerini kullandı. Birevim’de; faiz, vade farkı, müşteriye ek maliyetler getiren kira ödemesi gibi uygulamaların olmadığını belirten Murat Çiftçi, “Konut değerine endeksli yepyeni bir ev alma yöntemini hayata geçirdik. Taksitli ev alma yöntemlerinde genellikle en fazla 120 ay taksit seçeneği sunulurken, Birevim’de 160 aya kadar taksit yaptırabilme seçeneği sunduk” diye konuştu. Çiftçi, uygulanan yönteme göre şirketin 3 bin 500 ile 9 bin 900 TL arasında çalışma bedeli aldığını belirtti.
YIL SONUNA KADAR 13 ŞUBE
Yıl sonuna kadar İstanbul’da 9, İstanbul dışında 4 ilde toplam 13 şube ile hizmet vermeyi, 100’ün üzerinde çalışana ulaşmayı amaçladıklarını söyleyen Çiftçi, 2017 yılının sonuna kadar 33 şubeye ulaşmayı planladıklarını kaydetti. Çiftçi, bu yıl kurulan şirket için; birinci yıl için 10 milyon TL, ikinci yıl için de 20 milyon TL yatırım yapacaklarını ifade etti.

EMİNEVİM

Müşterilerine ‘El birliği Sistemi’ ile faizsiz ev ve otomobil sahibi olma imkânı sunan Eminevim, 1991 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Emin Şirketler Grubu’nun bünyesinde yer alıyor.  Eminevim, 90 binden fazla ailenin otomobil ve ev sahibi olmalarını sağlarken, Emin Şirketler Grubu, otomotiv ile başladığı sektörde; Eminevim, Emin Enerji, Emin Tarım ve Hayvancılık, Emin İnşaat gibi pek çok alanda faaliyet gösteriyor. 

FUZULEV

Kolay konut edindirme sistemiyle ev sahibi olmayanları hedefleyen FuzulEv, 1992 yılından beri binlerce aileyi ev ve otomobil sahibi yaptı. Yıl sonuna kadar 40 şubeye ulaşmayı ve 400 kişiye istihdam sağlamayı planlayan FuzulEv, her ay 2 yeni şube açacağını açıkladı. 5 yılda 60 bin kişiyi ev sahibi yapmayı hedefleyen şirketin, temmuz ayı itibariyle 21 şubesi bulunuyor. 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...