AR-GE’ye vergi teşviki getirildi

Düzenleyen:
AR-GE’ye vergi teşviki getirildi

Ekonomi Haberleri

Teknolojiyi kullanan, araştırma ve geliştirmeye kaynak ayıran, tasarım yapanlar, vergi teşvikleri ile istisnadan yararlanacak.

Söz konusu teşvikleri içeren tebliğler, Resmî Gazete’de yayımlandı. Buna göre, kamu personeli hariç olmak üzere teknoloji merkezi işletmeleri, Ar-Ge merkezleri gibi yerlerde çalışan doktoralı ve temel bilimler alanlarından birinde en az yüksek lisans derecesine sahip personelin ücretlerinin yüzde 95’i, yüksek lisanslı olanlar ile temel bilimler alanlarından birinde lisans derecesine sahip olanların ücretlerinin yüzde 90’ı ve diğerlerinin ücretlerinin yüzde 80’i gelir vergisinden müstesna olacak. İlgili kanun kapsamındaki her türlü Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri ile tasarım faaliyetlerine ilişkin düzenlenen kâğıtlardan damga vergisi alınmayacak. Ar-Ge, yenilik ve tasarım projeleri ile ilgili araştırmalarda kullanılmak üzere ithal edilen eşya, gümrük vergisi ve her türlü fondan, bu kapsamda düzenlenen kâğıtlar ve yapılan işlemler damga vergisi ve harçtan müstesna tutulacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...