Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MÜSİAD Makedonya'da şube açtı

Düzenleyen:
MÜSİAD Makedonya'da şube açtı

Ekonomi Haberleri

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Makedonya'nın başkenti Üsküp'te şube açtı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Makedonya'nın başkenti Üsküp'te şube açtı. Açılış törenine Makedonya Devlet Bakanı Beycan İlyas, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, TBMM 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, bölge ülkelerinin ticaret odası başkanları, işadamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, burada yaptığı konuşmada, derneğin ülkedeki önceliğinin Üsküp'e ve Makedonya'ya katkıda bulunmak için hareket etmek ve güçlü MÜSİAD ailesinin desteğiyle bütün dünya ile entegre bir biçimde çalışmasını sürdürmek olduğunu söyledi.

MÜSİAD'ın sadece Türk işadamlarına hitap eden bir dernek olmasını istemediklerini kaydeden Olpak, "Farklı milletlerden işadamlarının olması, MÜSİAD'ın en önemli değerlerinden biridir." dedi.

 "İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi için yeni bir adım"
MÜSİAD Makedonya Temsilcisi Bilal Kara ise şube açılışının iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağını belirterek, özelde Makedonya, genelde ise tüm Balkan ülkelerinin Türkiye ile ilişkilerini geliştirerek, istihdamın ve yatırımların artması için gayret göstereceklerini dile getirdi.

Makedonya'nın Türk kökenli Devlet Bakanı İlyas ise MÜSİAD'ın Makedonya şubesinin açılmasını iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi için yeni bir adım olarak nitelendirdi.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Şölendil de açılışı yapılan şubenin faaliyetlerinin, dost ve kardeş olan iki ülke arasındaki mevcut ticari ve ekonomik ilişkileri daha ileri taşıyacağını kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...