Darphane ‘gram altın’ üretecek

Düzenleyen:
Darphane ‘gram altın’ üretecek

Ekonomi Haberleri

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, 1 gram ve yarım gram Darphane altını üretmeye başladıklarını, kuyumcuların siparişlerini beklediklerini bildirdi.

Parmaksız; altında fiyatın yükselmesiyle birlikte vatandaşın daha düşük ürünlere ilgisinin artması sonucu, “gram altın” ve “yarım gram” gibi muhtelif isimler adı altında yeni altın çeşitlerinin piyasaya çıktığını, bunun da muhtelif üreticiler tarafından piyasaya sürüldüğünü söyledi. Söz konusu ürünlerin ayar toleransını bilmediklerini, vatandaşın da bunu bilemeyeceğini belirten Parmaksız, “Fiyatı belirleyen unsur, ayar ve ağırlıktır. Belirtilen tolerans dışında piyasaya altın sürülmesi halinde, o altının fiyatında şüpheli bir durum olur.  Darphane olarak dedik ki; vatandaşlarımız ayarı ve ağırlığı standart bir ürüne, gerçek değeri üzerinden altına sahip olsun. Böylece 1 gram ve yarım gram Darphane altını üretmeye başladık. Vatandaşın da gram altın almak istediği zaman, kuyumculara, ‘Darphane gram altını’ olup olmadığını sorması gerek” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...