HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fındık fiyatı 10 liraya düştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fındık fiyatı 10 liraya düştü
Fındık, Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Ordu'da haftaya 10,25 liradan başlayan 50 randımanlı kabuklu fındığın kilogram fiyatı serbest piyasada 10 liraya geriledi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, oda binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık fiyatının yeniden düşmeye başladığını anımsatarak, "Bugün Ordu Ticaret Borsası tarafından 50 randımanlı kabuklu fındık fiyatı 10 liradan açıklandı. Açıkçası bu fiyat karşısında çok şaşırdık." dedi.

Akarsu, 10 liranın sıkıntılı bir fiyat olduğunu belirterek, "Biz fındık fiyatının yükselmesini beklerken tam tersi bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu konuda tüm üreticilerimiz oldukça endişeli. 12-13 lira maliyeti olan fındığın 10 liraya kadar düşmesi kabul edilir değil." diye konuştu.

Akarsu, düşen fındık fiyatlarının ilerleyen günlerde geniş çaplı masaya yatırılacağı söyledi.

Gelecek hafta içerisinde fındık sektör temsilcilerinin katılımıyla geniş çaplı toplantı düzenleyeceklerini kaydeden Akarsu, düşen fındık fiyatlarını enine boyuna tartışacaklarını, sonra toplantıdan çıkan kararı üst mercilere rapor halinde sunacaklarını vurguladı.

Selami Akarsu, fındık fiyatının maliyetini de içine koyarak en az 14-15 lira olması gerektiğini, bunun için mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...